Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkné odpoledne přeji diskutujícím,

už nevím, zda to bylo v této diskusi, nebo pod jiným článkem o svědectví v JK, ale někdo z přítomných vyjádřil myšlenku, že B-ha hledají jenom ti, kteří jsou "na dně", slabí, ubohí, hloupí a tak nějak neúspěšní v této době.

Přemýšlela jsem nad tím, zda znám nějakého úspěšného člověka a napadl mě např. miliardář Radim Passer, který se obrátil k B-hu a opravdu nebyl chudákem, spíš naopak. B-h mu od té doby velmi požehnal. Napsal již 2 knihy o svém životě, podnikání, obrácení se k B-hu i o tom, jak mu B-h žehná a vede ho v životě. Mohu vřele doporučit:

http://oficialnistranky.cz/radim-passer/

Jeho knihy mám obě - "3 a 1/2 roku I. - díl - aneb americký sen po česku"; "3 a 1/2 roku II. - nneb s vírou a odhodláním" - vřele doporučuji.

Přej příjemný den a jsem v dokonalé úctě, Hana Rebeka Šiander

2 4
možnosti
MS

"Rozhodl jsem se, že budu „žít z víry“, a tak jsem se odhlásil z pracovního úřadu a věnoval se „hledání“ boha." :-P

 

Zdá se, že nejvíc by pomohlo, kdyby pořádně makal. :-/

8 0
možnosti
Foto

Zdá se, že hledal náhražku za autoritu biologického otce?:)

1 4
možnosti

To už tady máte druhý případ člověka co měl očividně velké psychické problémy, na kterých by bylo třeba pracovat a ne od nich utíkat k nějaké více uspokojující iluzi.

11 1
možnosti
PN

P38a68v87e55l 10N20o79v15á62k

27. 4. 2013 12:04

2000 let křesťanských zkušeností milionů křesťanů říká, že Ježíš není iluze, ale cesta, pravda a život. S Jeho pomocí pak lidé řeší nejen své psychické, ale i ostatní problémy. :-)

0 8
možnosti
PK

P30e83t11e75r 93K17o56s15u72t

26. 4. 2013 21:38

pre Polacha 

napr. nachadza sa tam aj najkrajsia definicia lasky ake som pocul

„Kdybych mluvil jazyky lidskými i andělskými, ale lásku bych neměl, jsem jenom dunící kov a zvučící zvon.Kdybych měl dar proroctví, rozuměl všem tajemstvím a obsáhl všecko poznání, ano kdybych měl tak velikou víru, že bych hory přenášel, ale lásku bych neměl, nic nejsem.A kdybych rozdal všecko, co mám, ano kdybych vydal sám sebe k upálení, ale lásku bych neměl, nic mi to neprospěje.Láska je trpělivá, laskavá, nezávidí, láska se nevychloubá a není domýšlivá.Láska nejedná nečestně, nehledá svůj prospěch, nedá se vydráždit, nepočítá křivdy.Nemá radost ze špatnosti, ale vždycky se raduje z pravdy.Ať se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá.Láska nikdy nezanikne.“a verim ze touto lakou je prave JK

3 9
možnosti
PK

P93e13t31e14r 15K17o13s49u94t

26. 4. 2013 21:47

a preco pretoze kade chodil nezistne pomahal a odpustal a v Bibli sa hovori respektive JK hovori

Aby ste sa aj vy vzájomne­ milovali,­ ako som ja miloval vás“ (Jn 13, 34). 2196 Na otázku, ktoré prikázanie­ je prvé, Ježiš odpovedal:­ Milovať budeš Pána, svojho Boha, z celého svojho srdca, z celej svojej duše, z celej svojej mysle a z celej svojej sily!‘ Druhé je toto: ,Milovať­ budeš svojho blížneho­ ako seba samého!‘­ Iného, väčšieho­ prikázania­, ako sú tieto, niet“ (Mk 12,29-31).­  Svätý Pavol apoštol to pripomína:­(2822) 8 Nebuďte nikomu nič dlžni, okrem toho, aby ste sa navzájom milovali: veď kto miluje blížneho, vyplnil zákon. 9 Lebo: Nescudzoložíš! Nezabiješ! Nepokradneš! Nepožiadaš! a ktorékoľvek iné prikázanie je zahrnuté v tomto slove: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého! 10 Láska nerobí zle blížnemu; teda naplnením zákona je láska VR^R^

1 9
možnosti
MR

Každý máme tah k něčemu, někdo ke sportu, další k PC hrám, další cestování, další k prudění ostatních :-).  Je správné když má někdo svůj tah a vidí se v určité vizi světa, ale není dobré když se tím nechá pohltit a snaží se ostatní "spasit". Zde je "klasický" příběh kdy člověka osloví určitý tah a snaží se sním nějak poradit a uchopit. Pokud je to na instinktivní a personální rovině, tak se to transformuje do otcovské či mateřské autority i tahu co nám podvědomě chybí. Pokud je to na duševní rovině v duševenství, tak tento tah může mít umělecký projev, nebo i mystický. My stále vyšší prostor vnímáme na "primitivní" úrovni, neboť zde zatím se nerozvinul proces oddělení zrna od plev, tedy poznání zákonů dějů a světa, to jak vzniká lidský charakter a vědomí. Vše je jak si instinktivní a "dětské". Proto jsou pořád životaschopná náboženství, je potřeba také připomenout, určitý pokrok, před monoteistickými náboženstvími, tedy věkem států a měst, zde byly panteony bohů a bůžků, svět démonů. Zkrátka řečeno to co vidíme vidíme jen skrze vlastní nastavení a zkušenosti a "realita" je jiná a jiný člověk s rozvinutějším či naopak stavem, to uvidí jinak ... . Postačí se podívat na naše dětství a naše představy o obloze, sluníčku atd.Na jedné platformě Ježíš, doplňuje podvědomí tah a potřebu vyrovnat se s drsným lidským světem a chováním autorit, na další platformě je to duševní proces uchopení svého charakteru a lidství a oddělení od lidské personality (společnosti), na další platformě to už je transcendentální fenomén, až do tzv. prahu odosobnění a post personality (vyvanutí). Kde lidský svět není již středobodem všeho, ale v celku zanedbatelný ekosystém z mnoha dalších, kde jeho role je vnášet určitý stav a prvek do ekosystému planety, jež může mít význam v delším časovém horizontu. Tak jako třeba v dávných mořích nám určité bakterie daly kyslík a zažehly úsvit mocného fenoménu života na souši ... .

0 2
možnosti
MK

podle mého jste se v tom moc zahrabal a nepochopil jste, že Bible mimo jiné je popis historických událostí. Potom buď tomu člověk věří nebo ne. Má velký časový rozsah 1600 let?, hodně autorů, hodně naplněných proroctví, není to o pocitech či nějakých touhách. Vždycky je nebezpečné něčemu nevěřit a ono to je pravda nebo naopak. A Bible je klíčová, pokud se člověk splete.

3 8
možnosti
RK

Bych to tipoval, že skončí u islámu nebo satanismu....;-D;-D;-D

9 1
možnosti
MK

Pěkný příběh. Děkuji. Jenom nechápu ty, kteří popírají některá historické fakta popisovaná v Bibli, jenž se dají celkem jednoduše ověřovat z jiných zdrojů. Např. příběh o Ježíšovi, příběh izraelského národa a další. A pak svědectví těch kolem nás, co my s tím můžeme dělat? Nic. Pokud nejsou vymýšlená, pak ti, jenž se tomu posmívají, nechápou, že nechápou. Tak to bylo odjakživa.

4 8
možnosti
ZB

Někdo fetuje, aby byl v extázi a někomu k tomu stačí být v některé církvi. Církev dá rozháranému člověku řád a ovládá jeho bytí. Není to nic pro opravdu vzdělaného a inteligentního člověka.

8 4
možnosti
MK

církev s Ježíšem nesouvisí, Bůh ukazuje člověku řád (třeba desatero) ale člověk má svobodu dělat, co ho napadne, potom ale většinou brečí, v tom lepším případě...

1 9
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 17,24
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->