Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co říci k napsanému?

Náboženství nám zaostává za Boží pravdou. Podle Nietzscheho je Bůh mrtev. Ano, Bůh našich babiček je pro dnešního člověka nepřijatelný.

Ale dnešní teologie stavějící na Pravdě, Lásce a Svobodě (Tomáš Halík: Chci, abys byl...) bude konzumovatelná pro hledající a je jedno, zda se cítí být křesťanem nebo atheistou. A z této teologie bude vyrůstat náboženství budoucnosti. Nejde o nové náboženství, ale náboženství očištěné od historického balastu.

Obrácení člověka? Pro laika bez teologického vzdělání je tento stav těžko zhodnotitelný. Proto je vhodné obráceného sledovat, jak dalece je jeho nový postoj konsistentní a jak se toto obrácení vyvíjí.

:-)

0 1
možnosti

To zní spíš jako případ pro psychiatrii. Takhle se mohou projevovat v začátcích různé paranoidní a schizofrenní poruchy. Pokud člověk vnímá různé duchy a podobné věci, tak s ním asi něco není úplně v pořádku.

5 3
možnosti
AK

Tesim se vzdy na Vas novy clanek. Ono poznani je vzdy tezke pochopit pro Ty ostatni co se s nicim takovym nesetkali. Musim rict, ze i muj syn, ktery byl verici tak napul k necemu podobnemu taky dospel. Kazdy kdo ho znal drive, nechape jakou promenou prosel. Jak sam rika nebavi ho neustale vysvetlovat, ze jedinou cestou kterou se dal, je cesta skrz Jezise Krista a ze Ta je ta spravna cesta.

Blahoslaveni, kteri nevideli, a uverili.:-)

2 3
možnosti
OH

Tak to asi nebyl skutečně osvícen a nepřijal pravou víru, když ho nebaví vysvětlovat cestu k B-hu či Bohu.

Skutečně oddaný by vysvětloval, odpovídal hledajícím a mluvil k naslouchajícím.

Spíš to bude dáreček, co chce mít svůj klid - pravidelně se pomodlí, navštíví svatostánek svého B-ha, vyzpovídá se a zaraduje, jak byl očištěn jen "vykecáním se" a "upřímným" pokáním.

1 0
možnosti
MR

M37i42c14h85a97l 21R87y66b18a

24. 4. 2013 19:40

Tedy, paní autorko, já jsem si vás i vašeho psaní vždycky vážil.

Ale vaše poslední blogy...zvláště ten dnešní mi připomněl naprosto šílený článek z jakýchsi křesťanských novin.

Tehdy tam autor psal, že je třeba nenávidět Číňany, protože mají rádi draky a podle Bible je drak ďábelské stvoření.

A taky jsem kdysi četl něco o strýčkovi, co s pomocí Boha zachránil synovce z osidel Star Treku.

7 3
možnosti
Foto

Vypadá to jako psáno pod nějakým sektářským vlivem, že?

6 1
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 14,51
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->