Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠF

Štefan

28. 6. 2012 13:31
A ke svatbě ani tak nemusí dojít...

Ano, znám to ze své osobní zkušenosti. Taky jsem byl překvapený jejich reakcemi a i tím, že věděli, koho si chci vzít za ženu, a že i když jsme měli problémy a neshody, ze srdce jsem jí miloval. Jim se zdálo ale, že mi pouze "flešuje" mozek a já nemám už rozumné uvažování! Po chvilce jsem jim ale řekl s úsměvem na tváři, že si jí chci vzít z lásky, nic jiného v tom není, a že po 18-ti letech po rozvodu jsem šťastný, že jsem konečně potkal Ženu, pro kterou bych chtěl opravdu žít a věděl jsem, že na ní budu hrdý za všech okolností a všude!

Bohužel, to dopadlo tak, že se svatební termín odložil nejdříve na později, což jsem hodně těžce nesl, pak jsme zrušili i zásnuby a teď už spolu nejsme vůbec...

0 0
možnosti
L

lesicatko

28. 6. 2012 13:42
Re: A ke svatbě ani tak nemusí dojít...

" ...že se svatební termín odložil ..."

To "se" mi tam vadí.O tom ste predsa rozhodovali primarne len Vy dvaja...

1 1
možnosti
ŠF

Štefan

28. 6. 2012 13:49
Re: A ke svatbě ani tak nemusí dojít...

Ano, máte pravdu, tuto formulaci nemám rád ani já. Vzniklo to tím, že jsem předělával původní smysl věty, a to se mi tam zůstalo. Ano, svatební termín odložit navrhla snoubenka, měla k tomu faktické a logicky pochopitelné důvody. A totiž, že i přes všechny snahy zařídit na termín svatby vše, se nepodařilo, a bylo lepší jí odložit na později, abychom si svatbu oba užili se vší vážností a ctí jak jsme jí vnímali.

0 0
možnosti
L

lesicatko

28. 6. 2012 14:15
Re: A ke svatbě ani tak nemusí dojít...

Tak to je poitom smutné ale nemožem sa ubraniť dojmu, že Vám asi na tom vzťahu záležalo viac

Tej žene menej....No ale to vyprchanie mohlo prísť aj po svadbe, čo by bolo možno ešte horšie.

0 0
možnosti
ŠF

Štefan

28. 6. 2012 14:27
Re: A ke svatbě ani tak nemusí dojít...

Napíšem slovensky, pretože som sa tam narodil a žil 20 rokov:-). Nedá sa vzťah ľudí popísať do pár slov, takže sa to takto povedať nedá, komu záležalo na vzťahu viac. Mne veľmi, a bolí to, že to takto dopadlo! Pokiaľ má človek v hlave poriadok a zralé uvažovanie, dokáže vyhodnotiť, koho si chce vziať. A to som urobil s naprostou vážnosťou a za svadbou a manželstvom som stál na 1000%! Viete, nedokázal by som si niekoho vziať a potom sa rozviesť. Svadba a manželstvo je pre mňa posvatné, a to myslím vážne! Každopádne dnes už by som si nikoho nevzal, pokia'l nebudem presvedčený, prečo ma žena chce a či miluje mňa a nie je len zamilovaná.

0 0
možnosti
Q

QQ.

28. 6. 2012 15:08
Re: A ke svatbě ani tak nemusí dojít...

Asi jste uprimny clovek, ale nemohu se zbavit dojmu, ze vasi kamaradi meli pravdu:-). Koneckoncu jste dopadnul sice tvrde, ale porad lepsi nez se rozvadet....

0 0
možnosti
ŠF

Štefan

28. 6. 2012 15:17
Re: A ke svatbě ani tak nemusí dojít...

Víte, já bych se nerozváděl! Dnes je bohužel normální vnímat manželství, jakože do ní vstoupíte a vystoupíte snadno. Proto se to bere na lehkou váhu. Ale to není tak, pro mne ne. Může člověk s někým "nezávazně" chodit, užívat si, to je nezávaznost. Ale manželství?! To je závazek! Přece už jen to, když přemýšlíte nad tím, jestli si s tou ženou můžete být každý den, jestli vám vadí její nedostatky, jestli jí můžete věřit, je k vám loajální anebo uteče brzy s někým jiným... a nakonec se jí zeptáte:CHCEŠ SI MNE VZÍT? JÁ SI TĚ CHCI VZÍT ZA ŽENU. Než k tomuto dojde, musí si být člověk hodně jistý, už minimálně proto, aby nedostal košem. A pak co... vždyť mám důvody k tomu si jí vzít, proč bych neměl mít stejné důvody s ní žít léta, den za dnem?

0 0
možnosti
  • Počet článků 623
  • Celková karma 13,28
  • Průměrná čtenost 3862x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->