Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Q

QQ.

28. 6. 2012 15:14
Manzelstvi

bylo v minulosti obchodnim svazkem, domluvene rodici, laska byla spise prijemnym prekvapenim, ktere prichazelo az pozdeji. Nekdy jo a nekdy ne. Hlavnim problemem rozvodu je, ze se manzelstvi zacalo uzavirat z lasky (te romanticke, diktovane filmem ala Hollywood). Laska jako vasen je totiz nestabilni a nedokaze bez dalsich vlastnosti jako respekt, ucta, vira v nejaky smysl manzelstvi..., manzelstvi udrzet. Za techto okolnosti se manzetsvi nemuze udrzet, je nestabilni a nema v moderni dobe ani smysl.

0 0
možnosti
DH

daris

28. 6. 2012 20:34
Re: Manzelstvi

já si zase myslím, že na manželství uzavřeném z lásky není nic špatného. Problém vidím spíš v tom, že mnoho lidí není ochotno ke kompromisu a toleranci. Je fakt, že já jsem vdaná teprve dvacet let, ale neměnila bych. Když muž požádá ženu o ruku, dává jí tím najevo, že ona je pro něj ta pravá, že s ní by chtěl strávit celý život. Stejně jako vánoce jsou pro mě symbolem lásky k bližnímu, oslavy zrození nového života, svatba je pro mě vyjádřením lásky muže k ženě /a naopak/. Musím se přiznat, že moc nechápu lidi, pro které je manželství jen formalita a cár papíru, ale když se jim narodí nemanželské dítě, ve většině případů se jmenuje po otci. To už jim není líto času stráveného na úřadu aby si takovou "formalitu" vyřídili.

0 0
možnosti
Q

QQ.

29. 6. 2012 9:58
Re: Manzelstvi

Ja myslim, ze manzelstvi uzavirana tzv. z lasky prelozeno z chvilkoveho poblouzneni, ktere vyprcha behem nekolika dnu nebo tydnu je spatne. Dva lidi muze udrzet pohromade po dobu 20 nebo 30 let jen neco mnohem pevnejsiho nez je chvilkove poblouzneni. To je jen vysledek Hollywoodskeho  filmu a poblouznenych predstav, ktere nikdy v historii nefungovaly a fungovat nebudou. Kdo za to plati jsou deti.

1 1
možnosti
H

hugous.z.lipek

15. 7. 2012 18:45
Re: Manzelstvi

máte pravdu,dlouholetá manželství drží pohromadě jen majetek.Většinou si dají volnost a jsou "vzornou";-Drodinkou;-DVšechno mám okolo sebe tak x-let.

0 0
možnosti
.

.Camino

29. 6. 2012 5:00
Re: Manzelstvi

QQ, oni i v tom domluvenem se zacnou potom mit radi.....ale zalezi na okolnostech, jak velikou roli hraje rodina.... sirotek je asi nejlepsi:-)!!

0 0
možnosti
Q

QQ.

29. 6. 2012 9:54
Re: Manzelstvi

Ano, laska neni zakazana.:-)

0 0
možnosti
Q

QQ.

29. 6. 2012 10:03
Re: Manzelstvi

Kdyz nad tim uvazuju tak nejlepsi by bylo, aby manzelske svazky zase domlouvali rodice.;-D

0 0
možnosti