Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

josef.hala

28. 1. 2011 15:49
Doprava zdarma

Hm, a proč by nemohla být celá doprava po Praze zdarma? Jsou města, kde to funguje, a kde se ukázalo, že je to pro magistrát dokonce výhodnější...

0 0
možnosti

pilinazlenina

28. 1. 2011 11:29
openkrad je pouze důsledek

Je třeba zrušit státní MHD, je to socialistický přežitek.

0 0
možnosti
P

PedrosaXB1

28. 1. 2011 11:21
příspěvky a IQ...

Pročítám zdejší příspěvky a nevěřím svým očím. Jsou lidi skutečně tak hloupí, nebo je tady tolik agentů magistrátu snažící se lhát a překrucovat fakta?

1) pod pojmem "anonymní opencard" si většina normálních lidí může představí kartu se jménem - jméno k identifikaci stačí.

2) To že někdo podmiňuje ježdění MHD tím, že mu o sobě prozradím kompletní údaje od adresy, přes datum narození až po email nebo telefon - to je lumpárna první třídy. Pokud vím, je MHD tvrdě placena z našich peněz a podle toho by se i DP měl chovat.

3) Neřešitelná by nebyla ani zcela anonymní karta - stačilo by jen upravit podmínky jejího používání (například k eliminaci výmluvy "zapoměl jsem si ji doma") a s pomocí identifikačního čísla (které karta má) by nebyl problém ani řešit její ztrátu...

Celý problém je o tom, že radnici spadl do klína tunýlek se zbytečnou opencard a někoho holt napadlo, že díky ní alespoň vydělá na "soukromých datech"...

0 0
možnosti
R

repulsive

28. 1. 2011 11:24
Re: příspěvky a IQ...

není úplně jasné, co chtěl básník říci. anonymní opencard je PŘENOSNÁ.

0 0
možnosti
R

repulsive

28. 1. 2011 11:00
beautiful mind

mladá paní. Vás šlechtí, že ve své čisté naivitě si nedovedete představit, jak se dá anonymní opencard využít. protože je anonymní, je přenosná a několik lidí, kteří by si každý sám platili svůj měsíční/roční kupón, si ji může půjčovat mezi sebou. takže DP na tom ve výsledku tratí! :)

0 0
možnosti
Z

zdeneknovy

28. 1. 2011 3:03
Ale paní...

Pokud je mi známo, tak MHMP na MHD v Praze doplácí. Nebo-li zaplatí-li občan Prahy za roční dopravu 4750,- Kč, tak v průměru projede mnohem více. A ten rozdíl je zaplacen samozřejmě z našich daní. Anonymní opencard je určitý nadstandard, navíc si jej může koupit kdokoli, kdo tu nebydlí (a tudíž neplatí daně zdejší obci), tak nevím, proč bych například já měl z daní platit takovému člověku příspěvek na dopravu. To jestli je opencard tunel či ne, to nechť vyšetří soud a dotyčné nechá rozdíl zaplatit. Takže prosím křičte: "Vyšetřete financování opencard!" a ne to co nám tu píšete.

0 0
možnosti
Č

čtunoviny

28. 1. 2011 8:03
Re: Ale paní...

8-o          To snad nemyslíte vážně ....... ;-D

 ".. v průměru projede mnohem více. A ten rozdíl je zaplacen samozřejmě z našich daní "

"....Anonymní opencard je určitý nadstandard"

"....proč bych například já měl z daní platit takovému člověku příspěvek na dopravu"

0 0
možnosti
PK

plk

27. 1. 2011 23:33
Trochu poetičtěji.

Správně, byla to Czenglish. Ale abychom tam udrželi zamýšlený vtip, navrhoval bych OpenCard - LockUpBem.

0 0
možnosti
MF

R.Jan.

28. 1. 2011 2:03
Re: Trochu poetičtěji.

OpenCard / KlosetBem

0 0
možnosti
E

echo.3

27. 1. 2011 23:32
Pan mluvčí

je pouze pan Opatrný.

     :o))

Říká jen to, co mu řeknou, aby říkal.

Že 900 milionů? No, neříkejte to! 

0 0
možnosti
PK

plk

27. 1. 2011 23:30
Je to jinak.

Aspoň pokud správně rozumím, je to jinak, než rozumí autorka: Ano, už dnes existuje dražší přenosná anonymní Opencard, jako dříve vedle klasických tramvajenek existovaly dražší přenosné tramvajenky. Novinka, o které se mluví, by spočívala v tom, že by existovala nepřenosná Opencard na jméno (a tedy za klasickou nízkou cenu), na níž by ovšem bylo jméno a foto jen vytištěno - nebylo by uloženo elektronicky centrálně. (Což by znamenalo mj. to, že osobní údaje by nebyly zneužitelné komerčními partnery celého projektu, nikdo by po případném zavedení turniketů neměl představu o pohybu přesně identifikovaného uživatele atd. A tomu se zřejmě kmotři, kteří celý projekt vymysleli a těšili se, jak budou mít občany-spotřebitele pěkně pod kontrolou pro své komerční zájmy, tak brání.)

0 0
možnosti
T(

ToughestDebaterEver (GodMode:On)

27. 1. 2011 23:13
Tak to je pro mě novina!

Třeba si tu geniální věc koupím, zatím jezdím na turistickou. O anonymní opencard bych zájem měl... Češi jsou prostě experti na tunelování... Než se dopracujeme na úroveň západu, tak se tu ještě "prokope" k milionům pár vykuků... Za 10 let už třeba budeme na úrovni Londýna: přistál jsem na letišti, který je na metru (narozdíl od polí jako v Letňanech), přijdu k chlapíkovi, kterej mě bleskově seznámí s kartou Oyster Card(žádný fotky, žádný osobní údaje), za pár babek už ji mám v kapse a valím do centra... platím jen za to co SKUTEČNĚ projedu, u výstupní stanice se provede vždy v turniketu kalkulace odkad jsem přijel a odečtou se mi peníze z karty.... Kdyby se tady netunelovalo, tak tohle všechno už můžeme mít včetně těch skleněných stěn s otvorem přesně korelujícími s dveřmi vagónů vlaku ( = žádní skokani do kolejiště, bezpečnost). :-P 

0 0
možnosti
A

AAA2

28. 1. 2011 9:41
Re: Tak to je pro mě novina!

to by samozrejme opencard umela taky. chybi jedna drobnost - ty turnikety...

0 0
možnosti
VH

VlastaH

27. 1. 2011 19:38
Divný úhel pohledu

Nevím, co přesně prohlásil mluvčí projektu, ale mohl by mít pochybnosti stran zájmu o kartu, která je dražší (neb se na ní dá realizovat víc jízd, než by zvládl jeden člověk, to dá rozum), v případě ztráty vám nikdo nic nedá, když si jí zapomenete zaplatíte pokutu v plné výši, a pokud se bojíte sledování, každá karta má unikátní číslo, i ta anonymní, takže až budou v metru turnikety, policie vás bude vyšetřovat a najde u vás anonymí kartu, stejně si zrekonstruuje kde jste se pohybovali. Jediná výhoda je v tom půjčování, no a tam je přirozené, že si za to DP něco přirazí. Kolik lidí to využije, když si porovná výše uvedené pro a proti? Taky bych si nebyl jistý.

 Co se týče té ceny 200Kč za kartu samotnou, ono jaksi anonymovi nic nebrání, aby si jich nechal vystavit libovolný počet. Už vidím tu akci na facebooku "Nechte si vystavit anonymní OpenCard, když nás bude hodně, systém zkolabuje". Snad jedině kdyby se vydávala zdarma, ale s povinností zaplatit před vydáním nějaký kupón.

0 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 15,61
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->