Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Martina 77

6. 8. 2008 14:04
Dobrý článek,

o dyslekcii jsem věděla, ale tyhle informace byly pro mne nové. Díky!

0 0
možnosti
N

nizj

6. 8. 2008 13:51
dobrý počin

Po přečtení příspěvku autorky mám dobrý pocit. Ne snad z toho, že bych jí tu dyskalkulii přál, ale proto, že se o ni nebojí mluvit a to je dobře.Je to asi jediný způsob, jak lidi připravit o předsudky a zároveň pomoci pochopit zdravým lidem potíže nás nemocných. Protože ono je to nepříjemné, když opravdu na očích druhých vidíte něco jako "Bože, to je ale de*il"

Sám mám taky zdravotní potíže, i když trochu jiného rázu. Mám roztroušenou sklerózu... Lidi se ptají  "A to hodně zapomínáš, co"  Tedy tak se ptají ti slušnější...  Jinak ani nezapomínám, o nic víc, než ostatní.  Horší je to třeba s prací, když jí chcete a máte zájem být fér tak s mojí diagnózou jste téměř doživotně nezaměstnaní, pokud tedy pominu podřadné práce, lepení krabic doma a podobně. Tak jsem lhal, protože jsem nechtěl dělat "blbečka", ale zajímavou práci, abych mohl něco dokázat. A dokázal, jsem úspěšný.

Asi taky napíšu nějaký příspěvek do blogu, abych rozšířil obzory veřejnosti. Pisatelka mne docela namotivovala. Dík

0 0
možnosti
AH

nyny.

6. 8. 2008 13:40
šmankote

to si vůbec nedovedu představit,vlastně když se nad tím člověk zamyslí, tak to počítání je skoro ve všech oblastech života včetně soukromí, minimálně tedy u peněz a nákupů. Hlavně že se vám podařilo si najít vlastní cestu. Držím pacinky.:-)

0 0
možnosti
M

milos

6. 8. 2008 13:03
za nasich dob ....

za nasich dob byli dyslektici neporadne hloupe deti. Horsi je, ze tak na deti nahlizely ucitelky jeste v roce 1998 !

0 0
možnosti
TM

opas

6. 8. 2008 12:55
To chce klid...

Ja jsem zase dysgrafik, rukou pisu vyhradne tiskacim, ani podepsat se poradne nemuzu.

Ted se treba hadam s m-bank kvuli podpisovymu vzoru, oni si trvaji na svem, ja taky - tak uvidime :-)

Skola byla brutus, nakonec to dopadlo tak, ze jsem nemusel psat diktaty, ani mit sesity. Ale to jsem si musel doslova vystavkovat dosti extremnima metodama. Hrozil i vyhazov ze skoly a tak, ale nakonec to i ti pomalejsi ucitele pochopili a byl klid.

Dneska se zivim jako IT a pisu vyhradne na klavesnici. Hlavne to chce ignorovat chytre vety typu "jenom se ti nechce". Kdyz nemam nohu, tak asi nebudu moc dobre behat, a "to se naucis, jen trpelivost" by rikal jenom naprosty idiot. Zajimave je, ze kdyz "nemam bunky na psani", tak se takovych idiotu naslo docela hodne a pritom to je to same.

Preji hodne stesti podobne postizenym.

0 0
možnosti
PK

Kvasha

6. 8. 2008 12:41
Ahoj Beky,

... buď úplně v klidu :-) já např. diskalkulují asi netrpím, ale občas mám problémy úplně stejné a možná horší. Nemám problém vypočítat téměř v nulovém čase kolik je 14% ze 70, ale zato stojím 5 min. u automatu na jízdenky na MHD a 20x přepočítávám, jestli na tu jízdenku vůbec mám ...  měj fajn den

0 0
možnosti
RP

radim36

6. 8. 2008 12:26
Nedovedu si to dobře představit, neumět počítat.

Možná, že skutečně příslušné centrum v mozku nefunguje, ale taky může být  u některých dětí docela možné, že v prvních ročnících základní školy se ty děcka základy počítání mechanicky nenaučily a jak člověk tyto věci mechanicky v hlavě neumí, vyšší nastavba, rovnice, zlomky, vzorečky atd trvají vypočítat několikrát déle. Pamatuji si ještě na matematiku v prvních třídách základní školy, učitel nám do sešitů kreslil třeba 3 kolečka plus 2 kolečka a my jsme museli napsat nebo nakreslit, kolik těch koleček bude dohromady, vybarvovali jsme je atd.  Na násobilku jsem dostal hračku, krabici, kde byly kontakty a násobilka třeba s pětkou 1x5, 2x5 až 10x 5  a¨kontakty s výsledky a když jsem propojil třeba 3x5 a 15, v krabici se rozsvítila žárovka, jako že to je dobře. Ty násobilky byly natištěné pro všechna čísla do tuším 19, stačilo vyměnit list papíru a už bylo možné se učit jinou násobilku. Těžko říct, mně nejdou zase názvy a písmena.

0 0
možnosti

anžto

6. 8. 2008 11:43
:-)

díky za článek. Trpím tím taky. střední škola a matematika to byla muka. Já nakonec samozřejmě ty věci spočítám, ale trvá mi to mnohem déle než ostatním, navíc to ještě třikrát přepočítávám - víckrát, pokud mi to vyjde pokaždé jinak;-D našla jsem si svůj takový systém počítání z hlavy - přítel tomu říká dvojková psycho soustava, ale nevím..hlavně že jsem zchopna dobrat se v přiměřeném čase výsledku - potřebuju vždy dopočítat do desítky a pak odečíst zbytek, který už jsem přepočetla..no to je asi složité - hahaha. Ale nejste sama - mám kamarádku která to má taky!:-)   

0 0
možnosti
JG

ventolin

6. 8. 2008 11:34
inteligence

pěkně napsané, je dobré věci brát tak jak jsou a srovnat se s nimi.

lidé s různými dys často vynikají v jiné oblasti, je to jako u slepce kdy mu chybějicí zrak částečně nahradí ostatní smysly jako citlivý sluch a podobně.

0 0
možnosti
JN

Yesname

6. 8. 2008 11:20
Neumím

kreslit, škrábu jako kocour a taky mě nutili se naučit psát. Donutili. Nemám jim to příliš za zlé, i když po létech se zase nemusím snažit a často to po sobě opřečtu jenom já sám. Teď by to byla taky určitě nějaká porucha, za kterou bych se schoval. A IQ bych do toho taky moc netahal. Do tělocviku se taky netahá, kdo ho má většího...

0 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 15,61
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->