Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Občané českého státu jako rukojmí Hradu ohledně zdraví presidenta

President Miloš Zeman během svého výkonu funkce natahoval ústavu do krajnosti, často říkal, co se nehodí, mluvil vulgárně a dělal to, co se mu líbilo. Dění kolem jeho zdraví je jenom svéhlavým pokračováním.

V JAKÉM ZDRAVOTNÍM STAVU JE PRESIDENT MILOŠ ZEMAN?

Když jsem viděla v neděli 10. října 2021 fotografické záběry a video pořízené fotografy zpravodajského serveru novinky.cz při příjezdu presidenta Miloše Zemana do Ústřední vojenské nemocnice v Praze – Střešovicích (ÚVN), vyděsila jsem se.

Ano, Zeman je nemocný. Zhoršující se zdravotní stav presidenta byl poslední měsíce evidentní. Více o tom v mém blogu  z 8. října 2021„Hlavně aby to se Zemanem nedopadlo jako s Leninem a Stalinem“, zde:  https://siander.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=777051

Ale když jsem viděla Zemana v bezvládném stavu (v kómatu), kdy měl Zeman při transportu ze sanitky zavřené oči a lékař mu musel podpírat hlavu, aby mu nepadala, bylo to strašné.

Podívejte se na fotografie a video a udělejte si svůj vlastní názor: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/z-lan-odjela-sanitka-v-doprovodu-limuzin-40374464

„Pan prezident při převozu usnul, o nic jiného nejde. V bezvědomí nebyl,“ prohlásil kancléř Hradu Vratislav Mynář.

PROČ LIDÉ Z HRADU LŽOU O ZEMANOVĚ ZDRAVÍ?

Lidé z presidentova okolí mlží dál. Podle mluvčího Jiřího Ovčáčka je prý president ve stabilizovaném stavu, pročítá si denní monitoring tisku, komunikuje a je schopen vykonávat svoji funkci.

Ale viděl Zemana někdo? Kdy naposledy? V jakém byl stavu?

Etik a filosof Ústavu státu a práva Akademie věd David Černý řekl 12. října 2021 v reportáži pro Vinohradskou 12 o zdravotním stavu presidenta Miloše Zemana: „Hrad nám lže.“

MÁVAJÍCÍ PRESIDENT HAVEL V PYŽAMU A ŽUPANU

Opět připomenu prvního presidenta Václava Havla. Ten ležel v roce 1998 v rakouském Innsbrucku v nemocnici s vážnými zdravotními problémy v umělém spánku a nebylo jasné, zda přežije. Když se však začal uzdravovat, tak si vzpomínám, že se prošel v pyžamu a županu před televizními kamerami po nemocniční chodbě, zamával kameramanům a usmál se na ně. Jakékoliv pochyby, jestliže kdy vůbec byly, se okamžitě rozplynuly. Na ty si však nevzpomínám, protože jsme byli často všemi médii podrobně informováni o zdravotním stavu Havla.

NEDĚLNÍ SCHŮZKA PRESIDENTA S PREMIÉREM

Nyní máme čerstvě po volbách do Poslanecké sněmovny PČR a hodilo by se, aby se k politické situaci Zeman vyjádřil. Nevyplývá to z Ústavy ČR, ale je to zavedený zvyk již od vzniku České republiky v roce 1993. Všichni presidenti v naší novodobé historii toho rádi využívali.

Schůzka, na kterou jel druhý den po volbách, tj. v neděli 10. října 2021, premiér Andrej Babiš, se nejspíš nekonala. Anebo ano? Babiš však o schůzce pomlčel a jednoduše bez vyjádření odjel. Co se ale konalo, byl rychlý odvoz Zemana do ÚVN.

Kladu si otázku: Kdyby se tato povolební schůzka nekonala a před bránou v Lánech by nestály štáby médií a novináři by nečekali na vyjádření premiéra Babiše, dozvěděli bychom se vůbec, že je Zeman v nemocnici?

Díky fotografům a kameramanům z médií, kteří Zemanův odvoz zachytili, jsme se o tom dozvěděli.

PRESIDENT JE STABILIZOVÁN

Uplynuly tři dny a veřejnosti se stále dostává jediné informace, a to ať od mluvčího Ovčáčka, tak od ředitele ÚVN Miroslava Zavorala i tiskové mluvčí ÚVN Jitky Zinke„President je stabilizován.“

Všichni společně tvrdí, že si Zeman nepřeje, abychom znali jeho diagnózu, kvůli které byl hospitalizován. S tím souhlasím. Ale určitě bychom měli vědět, jak na tom Zeman je. Když jsem viděla fotografie a video, které přinesl server novinky.cz, těžko se mi věří, že president je v dobrém stavu. I když ano, může být stabilizován. V jakém stavu tedy je?

ZEMAN SI DĚLAL PŘI VÝKONU FUNKCE PRESIDENTA, CO CHTĚL A NYNÍ SE V TOM POKRAČUJE

President Zeman během výkonu presidentské funkce natahoval Ústavu ČR až do krajnosti, často říkal, co se nehodí a dělal to, co se mu líbilo. Nebral si servítky a hovořil vulgárně, jak se mu zachtělo. Pourážel všechny možné občany – od novinářů (které by doporučil postřílet), přes děti ze zvláštních škol (odmítal jejich začleňování do základních škol), až po transgender lidi (ti mu jsou bytostně odporní).

Zeman byl neřízenou střelou. Byl nevyzpytatelný. Nikdo nemohl tušit, co, kde a při jaké příležitosti řekne. Abych byla upřímná, toho jsem se děsila celou dobu. Nebudu zapírat, že jsem se za svého presidenta mnohokrát styděla.

Zeman se obklopil lidmi, kteří ho v jeho názorech a postojích podporovali a hájili je. To, že je Zeman v nemocnici a celá Česká republika netuší, v jakém stavu se nachází, to vlastně odpovídá tomu, jak se Zeman choval i během výkonu funkce. Nevyzpytatelně, jako vždy. Vlastně se nejedná o nic nového. A lidé z jeho nejbližšího okolí mu v tom asistují tak, jako to dělávali vždycky.

Jen mě zaráží jedno. Já kdybych byla manželkou Miloše Zemana, nedovolila bych tuto trapnou komedii. Ať už se na to díváme jakkoliv, je to nedůstojné a ponižující. Nad tím, co se nyní děje okolo presidenta, se musí celá Evropa podivovat. Ano, je to diletantství a já se opět stydím.

Krásné podzimní dny a žádné další tutlání vám přeje vaše blogerka Hana Rebeka Šiander

Zdroje:

Článek Jana Menšíka, „Zemana převezli do nemocnice. Záběry ukazují, že je v bezvládném stavu“, 10. října 2021, server novinky.cz je dostupný zde: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/z-lan-odjela-sanitka-v-doprovodu-limuzin-40374464

Článek Josefa Kopeckého, „Zemanovi jsou odporní lidé měnící pohlaví, chtěl by protest heterosexuálů“, 27. června 2021. server idnes.cz je dostupný zde: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zeman-prezident-zmena-pohlavi-demonstrace-heterosexualu.A210627_145118_zlin-zpravy_kop

Prezidentova hospitalizace a dopady na povolební jednání: pohledy etika a ústavního právníka. 12. října 2021. Lenka Kabrhelová. Irozhlas.cz. https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/podcast-vinohradska-12-prezident-zeman-zdravotni-stav-jan-winter-david-cerny_2110120600_cen

Autor: Hana Rebeka Šiander | úterý 12.10.2021 16:26 | karma článku: 18,15 | přečteno: 515x
  • Další články autora

Hana Rebeka Šiander

Tuberkulóza, záškrt, černý kašel a jiné pohromy

Poslední roky, kdy už některá očkování nejsou povinná, nebo byly vyvinuty slabší vakcíny, je možné onemocnět záškrtem, tuberkulózou a černým kašlem. Už jste se s nimi setkali? Jaké jsou příznaky? Kolik je v ČR nemocných?

11.4.2024 v 19:18 | Karma: 14,22 | Přečteno: 701x | Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Přetížení“ od Arthura Haileyho

Napínavý román „Přetížení“ z pera Arthura Haileyho dává nahlédnout do zákulisí plynárenských a elektrárenských společností. Řeší otázku globálního oteplování, nedostatku vody, letních veder, čím dál větší spotřeby plynu a energie.

9.4.2024 v 19:06 | Karma: 10,98 | Přečteno: 467x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Dvanáctero pro lepší život Pražanů

Po dvou letech v Praze jsem v šoku, jak moc se Pražené změnili. Z milých, ohleduplných a vstřícných lidí se stali hrubí a arogantní lidé. Největší změny vidím u dvacátníků a třicátníků. Copak jim nikdo neřekl o etiketě?

8.3.2024 v 1:04 | Karma: 18,23 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

79. výročí osvobození koncentračního tábora Auschwitz - Birkenau

Každý rok bysme si měli připomínat výročí osvobození koncentračního tábora v Osvětimi, ke kterému došlo 27. ledna roku 1945. Také letos se přímo v koncentračním táboře konal slavnostní večer za účasti přeživších a politiků.

27.1.2024 v 20:32 | Karma: 19,01 | Přečteno: 535x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Zítra přijde Olah“ od Martina Sichingera

Kniha spisovatele Martina Sichingera „Zítra přijde Olah“ je dokonalou, trefnou, vtipnou a jasnou sondou do života 80. let XX. století ve Vimperku na Šumavě. Ne však pohledem dospělých, ale očima žáka 7. C Michala Zídka.

20.1.2024 v 19:16 | Karma: 10,12 | Přečteno: 362x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 622
  • Celková karma 15,61
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->