Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Výsledky voleb? Především radost, naděje a také úleva

Těsné vítězství koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) nad Hnutím Ano mi přineslo nejen euforii, naději, velkou radost, ale především obrovskou úlevu. Mám naději na příznivé politické směrování naší země. Už se nebudu muset stydět. 

Sledovala jsem politické kampaně před volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR s velikým očekáváním a zároveň napětím. Jestli jsem se něčeho obávala, pak to bylo možné vítězství Hnutí Ano v čele s s předsedou a premiérem Andrejem Babišem.

Nejrůznější průzkumy zveřejňované jak dlouho před volbami, tak krátce před nimi, na úspěch Hnutí Ano ukazovaly. Nebudu lhát, ale děsilo mě to. Dvě volební období, tedy osm let s Andrejem Babišem v nejvyšší politice mi přinesly beznaděj a hanbu.

Bylo jenom pár situací během dlouhých osmi let, kdy jsem si říkala, že se stydět nemusím.

Ať už jsem hovořila s kýmkoliv (kromě velkých nadšenců Hnutí Ano - ale abych byla upřímná, s těmi se diskutovat nedalo, protože spíše veleli, přikazovali, prosazovali hrubě své názory a nenaslouchali, zkrátka nedovedli vést dialog), tak si lidé přáli změnu.

Během rozhovorů jsem mnoho let vnímala stále totéž - rezignaci, frustraci z politické situace, beznaděj, smutek a také narůstající rozdělení mezi lidmi. Jako kdyby každý z nás držel v rukou pomyslnou zbraň a stál na své vlastní barikádě a byl schopen se ihned pustit do boje. Kvůli čemu? Jen proto, že jsme zastávali jiné názory. Toto rozdělení mezi nás, do celého českého národa, zaseli dva naši nejvyšší političtí představitelé - jedním z nich je president Miloš Zeman a a druhým právě premiér Andrej Babiš.

Ačkoliv jsem si na dnešní den naplánovala pracovní sobotu strávenou na zahrádce, moje předsevzetí rychle vzalo zasvé. Když jsem začala sledovat průběžné sčítání volebních hlasů na ČT24, nemohla jsem se od vysílání odtrhnout ani po několika hodinách. 

Výsledky letošních voleb do PSP ČR byly pro mě zajímavější než mistrovství světa v hokeji! Všechno šlo stranou. Se stále větším množstvím sečtených volebních okrsků po celé republice to bylo zajímavější a zajímavější!

Těsné vítězství koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) nad Hnutím Ano přineslo nejen euforii, naději, velkou radost, ale především obrovskou úlevu.

Euforii proto, že jsem byla k vítězství koalice Spolu poněkud skeptická (ačkoliv jsem si ji velice přála. Přiznávám se bez mučení, ale těmi dlouhými osmi léty jsem byla ubita beznadějí). Naději vidím ve výsledcích (většina mandátů koalice Spolu a Pirátů + Starostů ve sněmovně jim dá volnou ruku prosazovat volební programy) umožní naprosto jiné politické směrování naší země. S politikou Hnutí Ano podporované ČSSD a KSČM jsem se nikdy nesmířila a zásadně s ní nesouhlasila. Prohra hnutí Ano mi přináší obrovskou úlevu.

Je mi 42 let. Narodila jsem do země, která se jmenovala Československá socialistická republika. Celý život jsem nezažila nic jiného, než to, že buď vládli naší zemi komunisté (od mého narození v roce 1979 do roku 1989, do Sametové revoluce), anebo byli v parlamentu naší země (od roku 1989 až do 9. října 2021). Volby do PSP ČR přinesly obrovskou změnu. Poprvé v mém životě nebudou komunisté v dolní sněmovně parlamentu. Lid této země rozhodl, my všichni jsme rozhodli, že už komunisty nechceme. Je to velký historický okamžik v mém životě. Celou dobu jsem v to doufala, ale někdy jsem měla dojem, že se toho snad ani nedožiju.

Moji velkou radost z neúčasti KSČM ve sněmovně dokonale vyjadřuje toto video s předními českými herci:

Další dobrou zprávou, kterou přinesly volby, bylo zjištění, že pravicová radikální strana, která se vyznačují agresivitou a nacionalismem, jako např. Volný blok bývalého poslance SPD Lubomíra Volného, a za kterou kandidovaly známé osobnosti či celebrity, neuspěla.

Moje emoce trefně vyjádřil vítězný pokřik ve volebním štábu koalice Spolu: "Už je to tady! Už je to tady!"

Co? No, přece změna!

Ve svém životě jsem se styděla za spoustu věcí - za špatná rozhodnutí, slabé chvilky, nevědomost, za to, že jsem občas řekla v nevhodné chvíli něco, co jsem říkat neměla... Ale nikdy jsem se nestyděla za politickou situaci. To jsem zažila poprvé až po příchodu Babiše do nejvyšší politiky. Chabou útěchou mi bylo, že mnozí lidé kolem mě se styděli taky a rozuměli mi.

Po dlouhé době se mi ulevilo. A věřte nebo ne, ale dnes se mi bude dobře usínat a spát. Volby dopadly dle mého skvěle! Výsledky jsou nad moje očekávání. Věřím totiž, že se už nebudu muset stydět. Ano, chyby děláme všichni. Budou je pravděpodobně občas dělat i lídři ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Pirátů i Starostů, ale jsem přesvědčena, že stále větší propad k hrubé a vulgární politice, kterou přinesl s sebou Andrej Babiš, dneškem víceméně končí.

Krásné podzimní dny a hodně optimismu vám přeje vaše blogerka Hana Rebeka Šiander

Autor: Hana Rebeka Šiander | sobota 9.10.2021 21:32 | karma článku: 31,41 | přečteno: 1583x
  • Další články autora

Hana Rebeka Šiander

Tuberkulóza, záškrt, černý kašel a jiné pohromy

Poslední roky, kdy už některá očkování nejsou povinná, nebo byly vyvinuty slabší vakcíny, je možné onemocnět záškrtem, tuberkulózou a černým kašlem. Už jste se s nimi setkali? Jaké jsou příznaky? Kolik je v ČR nemocných?

11.4.2024 v 19:18 | Karma: 14,22 | Přečteno: 701x | Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Přetížení“ od Arthura Haileyho

Napínavý román „Přetížení“ z pera Arthura Haileyho dává nahlédnout do zákulisí plynárenských a elektrárenských společností. Řeší otázku globálního oteplování, nedostatku vody, letních veder, čím dál větší spotřeby plynu a energie.

9.4.2024 v 19:06 | Karma: 10,98 | Přečteno: 467x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Dvanáctero pro lepší život Pražanů

Po dvou letech v Praze jsem v šoku, jak moc se Pražené změnili. Z milých, ohleduplných a vstřícných lidí se stali hrubí a arogantní lidé. Největší změny vidím u dvacátníků a třicátníků. Copak jim nikdo neřekl o etiketě?

8.3.2024 v 1:04 | Karma: 18,23 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

79. výročí osvobození koncentračního tábora Auschwitz - Birkenau

Každý rok bysme si měli připomínat výročí osvobození koncentračního tábora v Osvětimi, ke kterému došlo 27. ledna roku 1945. Také letos se přímo v koncentračním táboře konal slavnostní večer za účasti přeživších a politiků.

27.1.2024 v 20:32 | Karma: 19,01 | Přečteno: 535x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Zítra přijde Olah“ od Martina Sichingera

Kniha spisovatele Martina Sichingera „Zítra přijde Olah“ je dokonalou, trefnou, vtipnou a jasnou sondou do života 80. let XX. století ve Vimperku na Šumavě. Ne však pohledem dospělých, ale očima žáka 7. C Michala Zídka.

20.1.2024 v 19:16 | Karma: 10,13 | Přečteno: 364x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Odpuzující. Strašit migrací je tak jednoduché, kritizoval Babiše ministr

24. dubna 2024  22:42

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) v CNN Prima News vyčetl Andreji Babišovi...

Ukrajinci v branném věku budou moci získat pas jen ve vlasti, rozhodl Kyjev

24. dubna 2024  22:20

Ukrajinská vláda přijala rozhodnutí, podle něhož muži ve věku od 18 do 60 let budou moci získat...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05,  aktualizováno  21:31

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 622
  • Celková karma 15,61
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->