Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kamarádka za 600.000 Kč

Když se k nám do domu přistěhovala mladá žena v mém věku, padly jsem si hned do oka. Budu mít konečně kamarádku, zajásala jsem! Jenže pak se ukázalo, že vůbec nešlo o mě, ale o předraženou zakázku na rekonstrukci mého bytu…

PROČ NEMÁM KAMARÁDKY STEJNÉHO VĚKU?

Občas se mě někdo zeptá, jestli mám ženské kamarádky či přítelkyně svého věku. Moje odpověď zní: Výjimečně. Dříve, když jsem byla mladší, měla jsem asi tři. Ale asi je to v tom, že vždycky pro mě byl velký problém najít společnou řeč s dívkami či ženami, jejichž život se točí jenom kolem kabelek, gelových nehtíků, nakupování stále nového a nového oblečení, melírů na vlasech, nejnovějších dietách atd.

Obávám se, že v těchto záležitostech, jsem tak trochu jako muž. Věci si pořizuji, když je nutně potřebuji. Do obchodů chodím proto, že si chci něco pořídit, ale procházet hodiny a hodiny obchody s oblečením bez jasného cíle a jen se dívat… Já nevím, to by mě asi zabilo. Do kadeřnictví chodím proto, že chci konkrétní účes a ne žádné další a další experimenty. A tak bych mohla pokračovat.

Jestliže jsem tedy měla kamarádky nebo přítelkyně, tak jsme se musely shodnout právě v pohledech na tyto oblasti. Musím přiznat, že oproti tomu rozhovory o divadle, knihách či politice, byly pro mě příjemným překvapením a zároveň osvěžením.

NOVÁ MLADÁ ŽENA U NÁS V DOMĚ

Když se k nám do domu, kde bydlím, přistěhovala mladá žena, říkejme jí Nikola, s malou dcerkou, svitla mi naděje. Při prvních setkání mezi dveřmi jsme se zdravily a netrvalo dlouho, už jsme se zastavovaly před domem třeba i na hodinu. Prostě jsme se jako ženské jednoduše zakecaly. Přiznávám, hodně mi to chybělo.

Bavily jsme se o životě v domě, jak to tu chodí. Mimochodem žijeme obě v domě, kde je převážná většina důchodců od pětasedmdesáti let a výše. Takže Nikola, které bylo 35 let, se zapsala v našem domě mezi třetí nejmladší obyvatelku. Podotýkám, že tou první byla její dcera.

VELKÉ TÉMA ROZHOVORU – REKONSTRUKCE BYTU

Naše setkání byla neplánovaná, ale o to mi přišla vřelejší. Rozebíraly jsme všechno možné – od mužů, přes auta, k výchově dětí, situaci ve městě až po zdraví. Naším velkým tématem byla rekonstrukce bytu, který Nikola koupila.

Její ženatý přítel (správně řečeno milenec) měl firmu, která prováděla rekonstrukce bytů od začátku až do konce. A tak jsem byla u toho, když mi Nikola líčila jednotlivé fáze proměny jejího bytu 3+1.

Vzhledem k tomu, že jsem takovou zkušenost neměla, bylo to pro mě zajímavé a poučné. Svým způsobem jsem se psychicky chystala na to, až se já sama jednoho dne pustím do rekonstrukce svého bytu 1+1.

Nikola v poslední fázi celé dny uklízela, aby jí celá akce nevyšla tak strašně draho. Také mi říkala, že si nechala položit provizorní plovoucí podlahy (prý nijak kvalitní), ale říkala, že už se chtěla stěhovat a kvalitní podlahy si prý může nechat položit v celém bytě kdykoliv v budoucnu. Nevím, tohle nedokáži posoudit. Rekonstrukce celého bytu včetně odpadů, elektřiny, vestavěných skříní (všechno z dřevotřísky a umělých materiálů) a elektrospotřebičů, podhledů a zabudovaných světel, ale i s velkou kamennou mozaikou na stěně v obývacím pokoji, ji vyšla v bytě 3+1 o velikosti 70 m2 na 600.000 Kč.

Nikola v průběhu uklízení naříkala, jak je sedřená a jak se těší, až se nastěhuje. Rekonstrukce bytu trvala víc jak tři měsíce. To bych asi nezvládla. Kdyby se to takhle dlouho všechno vleklo. Ale prý se tak dohodli s přítelem.

Nikola mi slibovala, že až bude byt kompletní, uspořádá kolaudaci a pozve mě. Do té doby jsem u ní v bytě nebyla, ale tahle slova mě potěšila. A tak jsem začala vymýšlet vhodný dárek, který by se ke kolaudaci bytu hodil. Nic mě nenapadlo. Navíc, jak se Nikola zmínila, má všeho dost. Tak jsem se podívala do etikety od Ladislava Špačka. Ten radí, že nejlepší je přinést květinu v květináči, která zkrášlí nový byt.

Super! pomyslela jsem. Nikola se občas zmínila, že si přeje, aby se její přítel rozvedl a oženil se s ní. Proto mi přišlo příhodné, že doma pěstuji myrtu. Ta se přece bude jednou na svatbu hodit! Zrovna se mi rozrostla a tak jsem zasadila nové výhonky. Myrta se mi zdála jako skvělý dárek. Když koupím krásný barevný květináč…

A tak jsme se s Nikolou v domě potkávaly dál a povídaly si. Pak se Nikola nastěhovala a s radostí mi oznamovala, že ještě musí uklidit pár věci po stěhování a bude hotovo… Potom začala malá dcerka chodit do školky, Nikola do práce…

Když se nově zasazená myrta krásně rozrostla, došlo mi, že Nikola bydlí už několik měsíců a žádná kolaudace se konat nebude. Anebo se konala, ale já jsem na ni nebyla pozvána. Bylo mi to líto, co vám mám povídat.

KDYŽ NIKOLA ONEMOCNĚLA…

Asi po roce Nikola onemocněla. Bylo jí tak mizerně, že pro ni poslali sanitku. Čekala na ni před domem na slunci a mohlo být kolem 40° C. Když tam stála pár minut a smažila se, měla jsem strach, že by mohla omdlít. Vyběhla jsem před dům a vzala jsem ji do svého bytu. Uklizeno jsem neměla, ale doufala jsem, že ocení možnost počkat na sanitku v příjemném chládku a stínu.

Řekla mi, jak strašně se bojí, že to bude vážné. Že když pro ni posílají z nemocnice sanitku, že to nebude jen tak. Měla obrovské bolesti kloubů, sotva chodila. Rozplakala se a říkala, že má strach o malou dcerku. Kdo se o ni postará?! Snažila jsem se jí utěšit, jak se dalo. O dcerku se nakonec postarali rodiče. Přesto Nikola naříkala, že bude v nemocnici sama a nikdo ji (ani její milenec) nepřijde navštívit.

Řekla jsem jí, ať si nedělá starosti, že jí navštívím hned odpoledne, a když bude třeba něco koupit či zařídit, udělám to. Žádný problém. Nikole se trochu ulevilo. Pak přijela sanitka a ona odjela. Připravila jsem dárkovou tašku, koupila malý dárek, kvalitní čokoládu a připojila krásný pohled s přáním rychlého uzdravení. Odpoledne jsem Nikole poslala SMS, abych se zeptala, jak se jí daří a na kterém oddělení v nemocnici leží.

Odepsala mi, že prý to není tak vážné, jak to vypadalo. Přechodila nějakou nemoc a měla špatné výsledky krve. Prý to vyřeší přísná dieta. Propustili ji, je doma u rodičů a odpočívá. Byla jsem překvapená, že mi nedala vědět. Popřála jsem jí rychlé uzdravení. Na kliku jejích dveří jsem pověsila tašku s dárky, aby měla radost, až se vrátí domů.

V příštích dnech jsem se jí ještě napsala. Dělala jsem si o ni starosti. Chtěla jsem se ujistit, že je v pořádku a nic nepotřebuje. Byla o.k. a po týdnu se vrátila domů a zase začala chodit do práce. O mých dárcích nepadlo ani slovo, jako kdyby je nedostala.

Zatímco Nikola byla během sedmi dnů zdravá, já jsem čekala měsíc na odborné vyšetření, zda nemám rakovinu. Moc jsem si přála o tom s někým popovídat, ale došlo mi, že se to Nikole nikdy nehodí….

KONTAKT

Asi po měsíci jsem Nikolu potkala a poprosila jsem ji o kontakt na přítele, který jí rekonstruoval byt. Nikola se rozzářila a byla nesmírně ochotná. Hodně mi svého přítele vychvalovala - pracuje kvalitně a ceny jsou srovnatelné s ostatními. Prý to zjišťovala, než mu svůj byt svěřila.

Vzala mě na první rychlou návštěvu svého bytu a nadšeně mi ukazovala, co všechno její milovaný přítel udělal! Že prý rekonstruoval hodně bytů známých sportovců, herců a celebrit a všichni byli nadmíru spokojeni! Tak tohle je to moje zapomenuté pozvání na kolaudaci bytu, pomyslela jsem.

S přítelem jsem se setkala u mě doma a měla jsem z něj velmi dobrý dojem. Na první pohled sympatický mladý muž, který vystupoval jako profesionál. Sdělila jsem mu své představy – byt chci zrekonstruovat, ale ne draze, protože ho chci pronajímat. Musím tedy počítat s tím, že ho možná nějaký člověk zničí. Proto bych se ráda držela levnějších variant, abych později nelitovala, když budu muset něco zničeného opravovat.

Dohodli jsme se na podrobném zadání a úpravě mého bytu 1+1 o velikosti 24 m2. Čekala jsem na zaslání plánku přestavby bytu a kalkulaci. Za tři týdny mi přišly dva e-maily. V plánku bylo pár drobností, které se mi nelíbily (ale nic, co by se nedalo v osobním rozhovoru vyladit). V příloze jsem objevila dva soubory v excelu. Jedna finanční kalkulace byla na částku 350.000 Kč a druhý soubor obsahoval finanční kalkulaci na 270.000 Kč.

Zběžně jsem to prohlédla a už mi volal Nikolin přítel a zajímal se, zda jsem viděla návrh a souhlasím s plánovaným finančním rozpočtem na rekonstrukci bytu. Když jsem se ptala, který ze souborů platí, řekl mi, že to omylem udělal do dvou a prý si to musím sečíst.

  • „Takže mi chcete říct, že finanční rozpočet na rekonstrukci mého bytu je nějakých 620.000 Kč?!“ zeptala jsem se šokovaně.
  • „Ale ještě se to může trochu navýšit. To se stává. S tím je třeba počítat,“ odpověděl mi.

Byla jsem v šoku! Snažil se mě přesvědčit, že to budou materiály, jaké má Nikola a že pracuje v tomto duchu. Já jsem mu zopakovala, že chci byt pronajímat. Také dávám přednost minimálnímu množství dlažby (a nechci mít vykachličkovanou celou koupelnu a toaletu od podlahy až ke stropu). Jasně jsem řekla, že cena 620.000 Kč je pro mě nepřijatelná. Dohodli jsme se na novém finančním rozpočtu a také na změnách.

Když jsem si doma podrobně prostudovala položky a ceny, zjistila jsem, že chybí v kuchyni lednička, ale zase tam byla myčka, kterou jsem nechtěla. Také např. malování celého bytu tam bylo dvakrát  - jednou stálo 25.000 Kč, podruhé 17.000 Kč. Hledala jsem a objevila jsem další tři položky, které se dublovaly. Také jsem tam našla dvoukřídlé dveře do sprchového koutu v hodnotě 13.000 Kč. Když jsem si je však vyhledala na internetu, zjistila jsem, že se nejlevnější daří pořídit od 3.800 Kč a ty nejdražší stojí 9.990 Kč. Ale za 13.000 Kč?! No, možná měly pozlacené kliky. Jinak si to vysvětlit vážně neumím.

Snaží se mě okrást? Natáhnout? To si myslí, že jsem úplně blbá a nedokážu si zjistit na internetu, kolik co stojí? honily se mi hlavou myšlenky. Připadala jsem si podvedená a zklamaná.

Čekala jsem tři týdny a nikdo se neozval. Najednou mi napsala Nikola SMS a sondovala, proč se prý neozývám jejímu příteli? Odepsala jsem, že čekám na nový nákres se změnami a nový finanční rozpočet. Další SMS od Nikoly: „A co je na plánovaném rozpočtu špatně?“

Už jsem toho začínala mít tak akorát dost! Rozhodla jsem se pro upřímnost a připomněla jsem jí, že její byt 3+1 o velikosti 70 m2 vyšel na 600.000 Kč. Ale já mám byt 1+1 o velikosti 24 m2, na rozdíl od ní jsem odmítla myčku nádobí, nebudu mít žádnou mozaiku z kamenů na stěně atd., tak přeci nemůže stát rekonstrukce jako její byt. Nikola mi lhala v SMS, že prý si nepamatuje, na kolik jí to vyšlo…

Pak psala, že svého přítele popožene, že prý toho má hodně a asi došlo k nedorozumění. A tak se Nikola pasovala do role prostředníka. Já jsem se přistihla, že přemýšlím nad tím, jak vysoká je její provize, když svému milenci dohazuje zakázky?!

Nikolin přítel se mi neozval ani po měsíci. Ale to byla dost dlouhá doba, abych si ujasnila, že s takovým člověkem pracovat nechci. Přesto mě zajímalo, jestli se ozve. Nakonec se ozval po dvou měsících a zajímal se, co bude dál. Klidně jsem odpověděla, že nebude nic a že děkuji za čas, který mi věnoval. Omlouval se horem dolem, že prý se nějak dohodneme. Odmítla jsem. Na SMS s dalšími omluvami jsem nereagovala.

JE NIKOLA MOJÍ KAMARÁDKOU NEBO NE?

Jak myslíte, že to dopadlo s Nikolou? Uhádli jste, kamarádky se z nás nestaly. Jak to nedopadlo s rekonstrukcí mého bytu, se Nikola dozvěděla od svého přítele. Já jsem ji několik týdnů neviděla. Myslím, že se mi vyhýbala. Od té doby uplynul rok a my jsme spolu nikdy kromě pozdravu nepromluvily. Z její strany není zájem o nic.

Kdykoliv mě Nikola vidí, uraženě pozdraví a rychle spěchá k svému bytu. I po roce hraje roli „ukřivděné holky“, kterou jsem strašně zklamala. Chvíli mi trvalo, než jsem tohle „strávila“. Přijde mi to trapné. To přece nejsem já, kdo by se měl cítit trapně. Já jsem nic špatného neudělala. Jenom jsem se odmítla nechat oškubat! Trapně by se měla cítit ona.

Její přítel hrál ukřivděného tři měsíce a bylo mu dost zatěžko, aby mě pozdravil, když mě uviděl. Pak se to změnilo a nyní se zdravíme jako dříve. Oba si však myslíme svoje.

Co napsat závěrem? Kdybych vzala předraženou zakázku na rekonstrukci mého bytu 1+1 za 600.000 Kč měla bych nejspíš kamarádku. Ale měla bych z toho radost? Opravdu bych stála o někoho tak vypočítavého, jako je Nikola? Ne, opravdu ne. Raději nebudu mít kamarádky žádné, než takové.

Krásné letní dny a opravdové kamarád(k)y, přátele a přítelkyně Vám přeje Vaše blogerka Hana Rebeka Šiander

Fotografie:

Fotografie od fotografa pod nickem Stocksnap je zdarma dostupná na pixabay.com zde:

https://pixabay.com/photos/people-woman-travel-adventure-trek-2591874/

Autor: Hana Rebeka Šiander | sobota 8.8.2020 21:54 | karma článku: 31,33 | přečteno: 2112x
  • Další články autora

Hana Rebeka Šiander

Tuberkulóza, záškrt, černý kašel a jiné pohromy

Poslední roky, kdy už některá očkování nejsou povinná, nebo byly vyvinuty slabší vakcíny, je možné onemocnět záškrtem, tuberkulózou a černým kašlem. Už jste se s nimi setkali? Jaké jsou příznaky? Kolik je v ČR nemocných?

11.4.2024 v 19:18 | Karma: 14,22 | Přečteno: 696x | Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Přetížení“ od Arthura Haileyho

Napínavý román „Přetížení“ z pera Arthura Haileyho dává nahlédnout do zákulisí plynárenských a elektrárenských společností. Řeší otázku globálního oteplování, nedostatku vody, letních veder, čím dál větší spotřeby plynu a energie.

9.4.2024 v 19:06 | Karma: 10,97 | Přečteno: 461x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Dvanáctero pro lepší život Pražanů

Po dvou letech v Praze jsem v šoku, jak moc se Pražené změnili. Z milých, ohleduplných a vstřícných lidí se stali hrubí a arogantní lidé. Největší změny vidím u dvacátníků a třicátníků. Copak jim nikdo neřekl o etiketě?

8.3.2024 v 1:04 | Karma: 18,23 | Přečteno: 861x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

79. výročí osvobození koncentračního tábora Auschwitz - Birkenau

Každý rok bysme si měli připomínat výročí osvobození koncentračního tábora v Osvětimi, ke kterému došlo 27. ledna roku 1945. Také letos se přímo v koncentračním táboře konal slavnostní večer za účasti přeživších a politiků.

27.1.2024 v 20:32 | Karma: 19,01 | Přečteno: 533x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Zítra přijde Olah“ od Martina Sichingera

Kniha spisovatele Martina Sichingera „Zítra přijde Olah“ je dokonalou, trefnou, vtipnou a jasnou sondou do života 80. let XX. století ve Vimperku na Šumavě. Ne však pohledem dospělých, ale očima žáka 7. C Michala Zídka.

20.1.2024 v 19:16 | Karma: 10,12 | Přečteno: 360x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Tak se nám tu rozmohl takový nešvar: Dloubání prstem v nose!

Poslední roky jsem narazila na příšerný jev – dloubání prstem v nose. Prostředí, ve kterém se mu daří, je pražské metro, tramvaje a autobusy. Kdo jsou hříšníci? Mladí chlapci od 14 do 20 let. Nesmiřujme se s tím a bojujme!

18.1.2024 v 20:02 | Karma: 15,80 | Přečteno: 704x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Moje zkušenost s cestováním po Praze s Uberem

Cestování se společností Uber je pro mnoho lidí dostupné a příjemné. Když jsem potřebovala dopravit sebe a stolek z jedné části Prahy do druhé, zkusila jsem Uber. Hněv, zaryté mlčení, naštvanost a já na obtíž. To byla teda jízda!

17.1.2024 v 20:31 | Karma: 32,63 | Přečteno: 3767x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Hrubost, arogance, povýšenost a pýcha mladých lidí bije do očí!

Co jsme dříve označovali za jeden ze základních hříchů – pýchu – je dnes vydáváno za zdravé sebevědomí. A mladí lidé jím přímo srší! Pojďte si přečíst, jak arogantně a pyšně se dokáží současní mladí lidé chovat k slabým lidem.

12.1.2024 v 19:48 | Karma: 37,84 | Přečteno: 2087x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Ohledně vánočního večírku neselhal jen Jurečka, ale i zaměstnanci, kteří se bavili

Vánoční party na ministerstvu práce a sociálních věcí zvedla mnohé ze židlí. Jeho šéf Marian Jurečka se za vše omluvil a KDU-ČSL ho ponechala ve všech funkcích. Neporušil sice zákon, ale morálně selhal. On i jeho zaměstnanci.

10.1.2024 v 21:02 | Karma: 37,92 | Přečteno: 4393x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Mé dítě má autismus“ od Raelene Dundon

Kniha od australské psycholožky Raelene Dundon, která se specializuje na dětský autismus, přináší základní fakta a informace o poruchách autistického spektra. Autorka má dvě děti s autismem a přináší příklady ze života.

20.6.2023 v 21:50 | Karma: 9,33 | Přečteno: 487x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Jak mě zase rozhodil posun času

Dvakrát ročně nastává střídání letního a zimního času. Pokaždé mě to z normálního života vykolejí na týden až měsíc. Únava, poruchy spánku, nesoustředěnost, roztěkanost... zkrátka nefunguji. Naděje na zrušení zákona je v nedohlednu.

31.3.2023 v 14:26 | Karma: 19,87 | Přečteno: 854x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Slib pod jmelím“ od Joanny Johnsonové

Britská spisovatelka Joanna Johnsonová ve svém historickém romantickém románu přináší ukázku levicového liberalismu. Přepisuje dějiny a etiketu, z ženy tmavé pleti „vyrábí“ dámu, přimíchává do románu zvyky z 21. století.

15.2.2023 v 21:56 | Karma: 8,39 | Přečteno: 289x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Agresor Babiš křičí, nebuďte agresivní!

Na české politické scéně není v současné době nikdo, kdo by někomu agresivně vyhrožoval či někoho děsil, kromě jediného muže – Andreje Babiše. Týdny rozpoutává zlo a teď se diví, že mu lidé vyhrožují zlem – smrtí.

24.1.2023 v 17:00 | Karma: 26,12 | Přečteno: 781x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Dějiny moderního Izraele“ od Marka Čejky

„Dějiny moderního Izraele“ od politologa a právníka Marka Čejky přináší chronologicky sestavené dějiny od roku 1949 do roku 2010. Stručné, jasné, srozumitelné a hlavně – v dnešní uspěchané době - čtenářsky příjemné!

23.1.2023 v 21:16 | Karma: 8,87 | Přečteno: 324x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Chceme za presidenta Babiše, který se v případě války vykašle na okolní státy?

Presidentský duel v ČT rozehrál Andrej Babiš agresivním a lživým stylem. Celou dobu útočil na generála Petra Pavla. Vrcholem debaty byl Babišův výrok, že kdyby čtyři státy EU napadl agresor, nechal by je bez pomoci.

23.1.2023 v 17:54 | Karma: 23,04 | Přečteno: 596x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Lživé kampaně presidentských kandidátů, které však fungují

Presidentské kampaně, ve kterých se používají lži (módní slovo je nepravdy) jsou důležitým bodem. Děje se to nyní - ze strany Andreje Babiše. Ale dělo se to i ze strany presidenta Miloše Zemana jak v roce 2018, tak v roce 2013.

18.1.2023 v 21:24 | Karma: 22,81 | Přečteno: 786x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Módní peklo v ulicích – krátké kalhoty, odhalené kotníky a tenisky

To, co je letní záležitostí, se začalo nosit v zimě a mrazu. Ano, mám na mysli krátké kalhoty končící nad kotníky, nízké letní ponožky a k tomu tenisky. A jak zahnat zimu, když nám mrznou nohy? Péřovou bundou a beranicí!

8.1.2023 v 21:43 | Karma: 19,58 | Přečteno: 1094x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Jak mě mladá sousedka týrá svými kočkami

V mém bytě to strašně smrdí kočičí močí, výkaly a silně znečištěnou podestýlkou dvou koček. Vtip je v tom, že já žádné kočky nemám. Má je však mladá sousedka naproti mému bytu. Trpím dnem i nocí smradem, protože se o ně nestará.

29.12.2022 v 23:10 | Karma: 28,09 | Přečteno: 1713x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Kam až jsou schopni lidé z Generace Z zajít?

Dvě hodiny u nás na patře nešla elektřina. Zasáhlo to šest bytů, trpělo tím sedm lidí. Moji sousedé v pronajatých bytech jsou dvacátníci, tedy Generace Z. Všichni odmítli výpadek proudu řešit. Čekali na mě, až to vyřeším.

29.12.2022 v 0:22 | Karma: 43,37 | Přečteno: 4758x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze norské pohádky „Tři přání pro Popelku“

Nová, moderní a velkolepá norská pohádka „Tři přání pro Popelku“ z roku 2021 je jako nepovedený koktejl. Moderní slova jako stylista a migréna, LGBT+ komunita, Popelka jako Wonder Woman a líbačka dvou gayů v dobové pohádce.

27.12.2022 v 19:37 | Karma: 33,97 | Přečteno: 1415x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 622
  • Celková karma 15,61
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->