Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Recenze knihy „Život v jednom ohni“ od Reinharda Bonnke

Německý evangelista Reinhard Bonnke přináší ve své autobiografii ohlédnutí za svým životem a za čtyřiceti roky služby kázání evangelia Ježíše Krista. Skvělá, dobrodružná, napínavá a podmanivá kniha, kterou si musíte přečíst!
Reinhard Bonnke

PROČ JSEM SI VYBRALA PRÁVĚ TUTO KNIHU?

O jednom z největších evangelistovi XX. století Reinhardu Bonnke jsem se poprvé dozvěděla v roce 1993, když jsem odevzdala svůj život Ježíši Kristu a stala se křesťankou. Nějaký čas jsem jeho službu sledovala, ale postupně můj zájem vyprchal. V mém životě byla spousta důležitějších věcí. Alespoň jsem si to tehdy myslela.

Nicméně fotografie z evangelizačních kampaní s miliony Afričanů, a je obvyklé, že celé rodiny putují i několik dnů a zdolávají pěšky stovky kilometrů, jen aby si vyslechli německého evangelistu Bonnkeho, mi nešly z hlavy celé roky.

Po mnoha letech jsem se začala o práci Bonnkeho a organizaci CfaN (Christ for all Nations, Kristus po všechny národy), kterou založil v roce 1974 zajímat. Nejdřív jsem si přes internet objednala misijní zpravodaj CfaN Impact, pak jsem se začala za Bonnkeho službu modlit a poté ho ji i finančně podporovat.

„Začal jsem chodit se svou tahací harmonikou do ulic, kde jsem hrál a zpíval zástupu, který se díky tomu shromáždil. Vybíral jsem si místa poblíž tržiště nebo na autobusových zastávkách – místa, kde bylo pravděpodobné, že jimi budou procházet lidé. Vždy se našli lidé, kteří si přišli poslechnout dobře zpívajícího německého blonďáka s modrýma očima. Jakmile se shromáždili lidé, vytáhl jsem Bibli a rychle kázal ABC evangelia, dříve než stačili utéct. Moje první kázání v ulicích Lesotha se podobalo mé první pouliční evangelizaci v Glückstadtu. V obou případech jsem zažil, jak někdo přišel k Ježíši.“„Život v jednom ohni“, Reinhard Bonnke

Stále jsem si kladla otázky, na které jsem neznala odpovědi: Kdo je vlastně Reinhard Bonnke? V jakých poměrech vyrůstal během II. světové války ve Východním Prusku? Jaké měl vztahy s rodiči a ostatními pěti sourozenci? Jak a kdy poznal osobně Ježíše Krista? Jakým způsobem přijal ve svých devíti letech vizi evangelisty? Jak se poznal se svou budoucí manželkou Anni, kterou hluboce miluje? Jak se dostal do afrického státu Lesotho, kde začínal jako misionář? A hlavně – jak je možné, že na jeho evangelizační shromáždění chodí miliony lidí a přijímají Ježíše jako Spasitele? Proč Bůh udělil Bonnkemu moc uzdravovat nemocné? Proč se na jeho evangelizacích obracejí k Ježíši po statisících muslimové a stávají se z nich křesťané?

Otázek jsem měla opravdu velmi mnoho. Ačkoliv Bonnke napsal několik knih, žádná nebyla o jeho životě. Proto jsem uvítala, když se na trhu v roce 2017 objevila autobiografie Reinharda Bonnkeho „Život v jednom ohni“.

O ČEM JE KNIHA „ŽIVOT V JEDNOM OHNI“?

Je to kniha, na jejichž stránkách se dočtete úžasné a jedinečné životní příběhy plné Boží slávy a moci. Na prvním místě se jedná o události, které zažil Bonnke v soukromí (velmi zajímavé je vyprávění o otci, který ho nechtěl jako pastor pustit za kazatelnu, milované manželce Anni, která ho vždy ve službě podporovala, výchově jejich tří dětí...) a evangelizační službě, na druhém místě se jedná o příběhy lidí, kteří Bonnkeho životem procházeli a ovlivnili ho. V neposlední řadě jde o neznámé lidi, které Bonnke zasáhl evangeliem na kampaních a kteří byli uzdraveni, osvobozeni a jejichž život se radikálně změnil k dobrému.

Místy vám bude běhat mráz po zádech, jak to dopadne (např. když v roce 2001 měl Bonnke uspořádat několik evangelizačních kampaní v súdánském městě Chartúm a všechny pobočky CfaN po celém světě obdržely výhružné emaily od teroristy Usámy bin Ládina, že pokud přijede do města, zabijí ho), občas se vám bude svírat srdce lítostí nad osudy lidí, které proměnil Ježíš (např. život bývalého vězně Richarda z věznice v Bukavu v Demokratické republice Kongo, kde vězni čekají na své popravy) a často se budete i smát (protože Bonnke napsal knihu s úžasným osobitým smyslem pro humor).

Bonnke píše velmi podrobně o své rodině, rodičích, prarodičích a sourozencích. Nebojí se přiznat, že se narodil jako pátý kluk do německé rodiny a často od své matky slýchával, že chtěla holčičku. Navíc Bonnke nebyl žádným hodným dítětem, ale byl živý, temperamentní, hbitý, rychlý a taky často neposlušný, čímž rodičům přidělával velké starosti.

„Já jsem vždy dostával napráskáno víc než ostatní. Někdy jsem vyběhl hrát si s kamarádem a zapomněl předem požádat o svolení. Nebo jsem si dovolil vyjádřit názor, který byl v rozporu s matčinými pravidly, jako kdybych na to měl právo. Jindy jsem se nechal v průběhu nošení dřeva rozptýlit a začal jsem namísto toho hrát fotbal. Nebo mě zničehonic napadlo postavit si ze dřeva pevnost a zaplést se do kaštanové bitvy proti jiné partě dětí. Často jsem se vracel domů s roztrhaným oblečením a špinavými koleny. U oběda jsem se strkal s jedním ze sourozenců a rozlil jídlo a pití. Zdálo se, že množina způsobů, jakými jsem se dostával do problémů, nebere konce. Dostalo se to až do bodu, kdy na mě matka hned po ránu pohlédla a řekla: „Ty zlobivý kluku! Dám ti raději výprask hned teď, ať to mám za sebou.“ A myslela to vážně.“„Život v jednom ohni“, Reinhard Bonnke

Jeho postavení v rodině, ale i v životě celkově (jak píše, nebyl dobrý v ničem, ani ve studiu, ani v práci), přirovnává k nule. Ale i když se mu lidsky viděno nedařilo, miloval celým srdcem Ježíše, a když přijal, že ho Bůh povolává ke kázání evangelia, rozhodl se v tom být dobrý. Kniha je tedy jedním velkým svědectvím o životě muže, kterého si Bůh použil a z nuly udělal jednoho z nejvýznamnějších evangelistů XX. století. Evangelistu, který začal kázat jednotlivcům ve státě Lesotho a skončil s milionovými zástupy na evangelizacích. Během Bonnkeho služby se obrátilo ke Kristu kolem 80 milionů lidí. Na každém shromáždění jsou lidé zázračně uzdravováni (hluší slyší, němí mluví, nádory mizí, chromí chodí), osvobozováni od démonů a rodinných kleteb, někdy jsou i kříšeni mrtví.

V každém případě se nejedná o suchou autobiografii, ale o velmi zajímavou a vynikající knihu s opravdovými životními příběhy, na které nebudete moci zapomenout ani dlouho poté, co knihu zaklapnete.

PROČ TAK DIVNÝ NÁZEV KNIHY?

Kniha se jmenuje „Život v jednom ohni“. Služba Bonnkeho se vyznačovala pomazáním Ducha svatého a jak víme z Bible, Ježíš řekl před dvěma tisíci lety: „Budu vás křtít ohněm“. Možná to bude znít neuvěřitelně, ale když si tuto knihu přečtete, jsem si jistá, že část toho ohně, který Bůh dal Bonnkemu, spočine i na vás. Boží oheň totiž přímo z knihy sálá!

„Většina Nigerijců přichází na shromáždění ve svém nejlepším oblečení. Místní lidé se rádi oblékají do tradičních pestrobarevných šatů a bot na vysokém podpatku nebo do obleků a společenské obuvi – a to přesto, že v nich musí celé hodiny stát na hliněné ploše. I když začne pršet, neodcházejí a stojí dál – jejich sváteční oblečení se na ně lepí jako plastelína a jejich nejlepší boty se noří do bahna. Když se nad tím zamýšlím, vybaví se mi závěr studie publikované časopisem New Scientist Magazine (Nový vědec), z níž Nigerijci vyšli jako nejšťastnější lidé na zemi. Podle studie je to způsobeno tím, že si vysoce váží věcí, které mají opravdovou hodnotu – například rodinné vztahy považují za důležitější než bohatství a moc. Podobně mi zas a znovu dokázali, že si váží slyšení evangelia více než pohodlí a úkrytu před nečasem. Jakmile v Nigérii vidím, že lidé neodcházejí ani během bouře, je to pro mě signál – pokračuji v kázání i za deště.“„Život v jednom ohni“, Reinhard Bonnke

Reinhard Bonnke (*19. 4. 1940) se narodil do rodiny německého vojáka (a poté letničního pastora) Hermanna a Mety Bonnkeových. Byl pátým ze šesti dětí. V devíti letech odevzdal svůj život Ježíši a jako chlapec přijal povolání evangelisty. Po křtu v Duchu svatém se jako desetiletý postavil s kytarou na ulici v Glückstadtu a po jeho kázání evangelia se obrátil první muž. Vystudoval školu The Bible College of Wales in Swansea. Nejdříve pracoval v církvi v Krempe po boku svého otce. V roce 1964 se oženil s Anni Schülzleovou. Poté se přestěhoval s manželkou v roce 1967 do státu Lesotho v Jižní Africe a začal pracovat jako misionář a kázal evangelium. V roce 1974 založil CfaN (Christ for all Nations, Kristus po všechny národy) a začal pořádat evangelizační kampaně po celém africkém kontinentu. Jeho velkou zálibou je jízda na rychlých motorkách BMW. Sloužil více jak 40 let jako evangelista. Odkázal tisíce kázání a napsal několik knih. V roce 2017 předal CfaN svému nástupci evangelistovi Danielu Kolendovi. Se svou manželkou Anni má tři dospělé děti, syna Kai-Uwe Fredieho a dcery Gabriele a Susanne, je dědečkem osmi vnoučat.

Reinhard Bonnke

AUTORŮV STYL, JAZYK, GRAMATIKA, KOREKTURY

  • Autobiografie je napsána spisovným jazykem.
  • Kniha je velmi srozumitelná a je vhodná pro každého čtenáře.
  • Kniha je zajímavá, napínavá, dobrodružná, čtivá a podmanivá, takže ji nebudete chtít odložit, dokud ji nedočtete.
  • Je napsána s osobitým humorem, takže se budete dobře bavit a smát.
  • Autor použil ich-formu.
  • Místy jsou v knize gramatické chyby a na některých místech je jméno Bonnke skloňováno, jinde ne.
„Jednou z mých oblíbených pasáží Nové smlouvy je příběh o Zacheovi. Často vyprávím o tom, jak se setkal s Ježíšem, a o změně, kterou to do jeho života přineslo. Když o tom lidem kážu, dějí se ohromující věci. Lidé chtějí udělat totéž, co Zacheus – dát dar na chudé a vrátit kradené věci. To je obvyklá reakce lidí na evangelium, avšak v Jižní Africe probíhá mnohdy velmi dramaticky. Myslím, že je to způsobeno historií desítek let apartheidu, kdy bílí lidé vládli černochům a utlačovali je. Poměrně nedávno ukončený neférový systém v lidech zanechal stopy hořkosti a zoufalství, vedoucí řadu černochů k závěru, že je v pořádku okrádat bílé. Hřích jednoho ale nikdy nelze ospravedlnit pokrytectvím nebo tyranií druhého. Faktem je, že příběh o Ježíšově setkání se Zacheem na jihu Afriky zanechává v lidech nesmírně silné stopy. Přicházejí dopředu a vyznávají své hříchy. Během večera následujícího po tomto kázání často nalézám po celém pódiu vrácené kradené věci. Lidé nám již předali kradená auta, lednice, klimatizace, šperky, příbory a nádobí. Je to nekonečný seznam rozličných předmětů. Můj tým si někdy musí dokonce pronajmout nákladní vůz, aby věci zavezl na místní policejní stanici. Je to krásné svědectví o proměňující moci evangelia.“„Život v jednom ohni“, Reinhard Bonnke

KLADNÉ A NEGATIVNÍ STRÁNKY KNIHY

Kniha je velmi objemná, má 632 stran, což může čtenáře odradit. I já sama, a to se počítám mezi náruživé čtenáře, jsem si kladla otázku, jak dlouho to budu „louskat“. Nicméně kniha je tak strhující, napínavá a podmanivá, že jsem svoje obavy rychle odhodila a přistihla jsem se, že si přeji, aby kniha byla dokonce delší. Nakonec jsem ji přečetla za necelé dva týdny.

Kniha obsahuje mnoho černobílých fotografií z autorova života. Bonnke nám tak vyloženě otevírá svůj život a sdílí ho s námi, jako kdybychom byli součástí jeho rodiny. Uprostřed knihy je barevná příloha na křídovém papíře především s fotografiemi z evangelizačních kampaní.

„V roce 2001 jsme dosáhli vůbec nejvyšších ročních výsledků v celé historii CfaN. Kázal jsem 11.735.000 lidí, z nichž 8.226.400 oficiálně zaregistrovalo své rozhodnutí pro Krista. Průměrně tedy reagovalo na výzvu 70 procent přítomných. Sedm z každých deseti lidí, kterým jsem v roce 2001 kázal, přijalo Pána! Byla to opravdu zázračná sklizeň!“„Život v jednom ohni“, Reinhard Bonnke

JAK SE ZACHOVAT, AŽ KNIHU DOČTETE?

Podle mého skromného názoru máte jenom tři možnosti, jak na tuto knihu reagovat: 1) Jestliže jste křesťané, pak vás Duch svatý skrze tuto knihu zažehne novým ohněm, touhou poznat Boží vůli pro svůj život a naplnit ji stejně jako Bonnke. 2) Jestliže jste nevěřící, ale chcete poznat, jak Bůh jedná, jaký je a jaký má pro váš život plán, budete-li Ho hledat s upřímným srdcem, pak Boha opravdu poznáte (resp. On se vám dá poznat). 3) Nebo můžete knihu zaklapnout a všechno, co Bonnke napsal, ignorovat. To se mi ale nezdá pravděpodobné.

KOMU BYCH KNIHU DOPORUČILA?

Knihu bych doporučila opravdu každému čtenáři. Vzhledem k tomu, že jde o autobiografii, ve které Bonnke vzpomíná na své nejranější vzpomínky z dětství a končí vzpomínkami v roce 2007, kdy bylo Bonnkemu 67 let, čtenář každé věkové skupiny si tam najde to svoje. Jestliže patříte mezi lidi, kteří hledají Boha, pak ho v této knize skutečně objevíte! Jestliže si už dlouho přejete slyšet Boží hlas a vidět Boha prakticky jednat, ale nevěděli jste, jak na to, pak je tato kniha od začátku až do konce praktickou ukázkou obojího! Kniha povzbudí, potěší, motivuje, šokuje, zažehne, rozesměje… a hlavně vám otevře oči, abyste uviděli, jak velký je Bůh a co všechno dokáže!

Krásné zimní dny a stejný oheň jako hoří v Bonnkeho srdci Vám přeje Vaše blogerka Hana Rebeka Šiander  

Fotografie, citace, zdroje:

Fotografie Reinharda Bonnke jsou zdarma dostupné na cfan.eu zde:

https://www.cfan.eu/cs/zdroje/tiskove-zpravy/

K zveřejnění fotografií mám souhlas CfaN ČR, která v naší zemi zastupuje autorská práva Reinharda Bonnkeho.

Autor: Hana Rebeka Šiander | úterý 5.2.2019 21:31 | karma článku: 14,92 | přečteno: 567x
  • Další články autora

Hana Rebeka Šiander

Tuberkulóza, záškrt, černý kašel a jiné pohromy

Poslední roky, kdy už některá očkování nejsou povinná, nebo byly vyvinuty slabší vakcíny, je možné onemocnět záškrtem, tuberkulózou a černým kašlem. Už jste se s nimi setkali? Jaké jsou příznaky? Kolik je v ČR nemocných?

11.4.2024 v 19:18 | Karma: 14,22 | Přečteno: 696x | Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Přetížení“ od Arthura Haileyho

Napínavý román „Přetížení“ z pera Arthura Haileyho dává nahlédnout do zákulisí plynárenských a elektrárenských společností. Řeší otázku globálního oteplování, nedostatku vody, letních veder, čím dál větší spotřeby plynu a energie.

9.4.2024 v 19:06 | Karma: 10,97 | Přečteno: 461x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Dvanáctero pro lepší život Pražanů

Po dvou letech v Praze jsem v šoku, jak moc se Pražené změnili. Z milých, ohleduplných a vstřícných lidí se stali hrubí a arogantní lidé. Největší změny vidím u dvacátníků a třicátníků. Copak jim nikdo neřekl o etiketě?

8.3.2024 v 1:04 | Karma: 18,23 | Přečteno: 861x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

79. výročí osvobození koncentračního tábora Auschwitz - Birkenau

Každý rok bysme si měli připomínat výročí osvobození koncentračního tábora v Osvětimi, ke kterému došlo 27. ledna roku 1945. Také letos se přímo v koncentračním táboře konal slavnostní večer za účasti přeživších a politiků.

27.1.2024 v 20:32 | Karma: 19,01 | Přečteno: 533x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Zítra přijde Olah“ od Martina Sichingera

Kniha spisovatele Martina Sichingera „Zítra přijde Olah“ je dokonalou, trefnou, vtipnou a jasnou sondou do života 80. let XX. století ve Vimperku na Šumavě. Ne však pohledem dospělých, ale očima žáka 7. C Michala Zídka.

20.1.2024 v 19:16 | Karma: 10,12 | Přečteno: 360x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Tak se nám tu rozmohl takový nešvar: Dloubání prstem v nose!

Poslední roky jsem narazila na příšerný jev – dloubání prstem v nose. Prostředí, ve kterém se mu daří, je pražské metro, tramvaje a autobusy. Kdo jsou hříšníci? Mladí chlapci od 14 do 20 let. Nesmiřujme se s tím a bojujme!

18.1.2024 v 20:02 | Karma: 15,80 | Přečteno: 704x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Moje zkušenost s cestováním po Praze s Uberem

Cestování se společností Uber je pro mnoho lidí dostupné a příjemné. Když jsem potřebovala dopravit sebe a stolek z jedné části Prahy do druhé, zkusila jsem Uber. Hněv, zaryté mlčení, naštvanost a já na obtíž. To byla teda jízda!

17.1.2024 v 20:31 | Karma: 32,63 | Přečteno: 3767x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Hrubost, arogance, povýšenost a pýcha mladých lidí bije do očí!

Co jsme dříve označovali za jeden ze základních hříchů – pýchu – je dnes vydáváno za zdravé sebevědomí. A mladí lidé jím přímo srší! Pojďte si přečíst, jak arogantně a pyšně se dokáží současní mladí lidé chovat k slabým lidem.

12.1.2024 v 19:48 | Karma: 37,84 | Přečteno: 2087x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Ohledně vánočního večírku neselhal jen Jurečka, ale i zaměstnanci, kteří se bavili

Vánoční party na ministerstvu práce a sociálních věcí zvedla mnohé ze židlí. Jeho šéf Marian Jurečka se za vše omluvil a KDU-ČSL ho ponechala ve všech funkcích. Neporušil sice zákon, ale morálně selhal. On i jeho zaměstnanci.

10.1.2024 v 21:02 | Karma: 37,92 | Přečteno: 4393x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Mé dítě má autismus“ od Raelene Dundon

Kniha od australské psycholožky Raelene Dundon, která se specializuje na dětský autismus, přináší základní fakta a informace o poruchách autistického spektra. Autorka má dvě děti s autismem a přináší příklady ze života.

20.6.2023 v 21:50 | Karma: 9,33 | Přečteno: 487x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Jak mě zase rozhodil posun času

Dvakrát ročně nastává střídání letního a zimního času. Pokaždé mě to z normálního života vykolejí na týden až měsíc. Únava, poruchy spánku, nesoustředěnost, roztěkanost... zkrátka nefunguji. Naděje na zrušení zákona je v nedohlednu.

31.3.2023 v 14:26 | Karma: 19,87 | Přečteno: 854x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Slib pod jmelím“ od Joanny Johnsonové

Britská spisovatelka Joanna Johnsonová ve svém historickém romantickém románu přináší ukázku levicového liberalismu. Přepisuje dějiny a etiketu, z ženy tmavé pleti „vyrábí“ dámu, přimíchává do románu zvyky z 21. století.

15.2.2023 v 21:56 | Karma: 8,39 | Přečteno: 289x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Agresor Babiš křičí, nebuďte agresivní!

Na české politické scéně není v současné době nikdo, kdo by někomu agresivně vyhrožoval či někoho děsil, kromě jediného muže – Andreje Babiše. Týdny rozpoutává zlo a teď se diví, že mu lidé vyhrožují zlem – smrtí.

24.1.2023 v 17:00 | Karma: 26,12 | Přečteno: 781x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Dějiny moderního Izraele“ od Marka Čejky

„Dějiny moderního Izraele“ od politologa a právníka Marka Čejky přináší chronologicky sestavené dějiny od roku 1949 do roku 2010. Stručné, jasné, srozumitelné a hlavně – v dnešní uspěchané době - čtenářsky příjemné!

23.1.2023 v 21:16 | Karma: 8,87 | Přečteno: 324x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Chceme za presidenta Babiše, který se v případě války vykašle na okolní státy?

Presidentský duel v ČT rozehrál Andrej Babiš agresivním a lživým stylem. Celou dobu útočil na generála Petra Pavla. Vrcholem debaty byl Babišův výrok, že kdyby čtyři státy EU napadl agresor, nechal by je bez pomoci.

23.1.2023 v 17:54 | Karma: 23,04 | Přečteno: 596x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Lživé kampaně presidentských kandidátů, které však fungují

Presidentské kampaně, ve kterých se používají lži (módní slovo je nepravdy) jsou důležitým bodem. Děje se to nyní - ze strany Andreje Babiše. Ale dělo se to i ze strany presidenta Miloše Zemana jak v roce 2018, tak v roce 2013.

18.1.2023 v 21:24 | Karma: 22,81 | Přečteno: 786x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Módní peklo v ulicích – krátké kalhoty, odhalené kotníky a tenisky

To, co je letní záležitostí, se začalo nosit v zimě a mrazu. Ano, mám na mysli krátké kalhoty končící nad kotníky, nízké letní ponožky a k tomu tenisky. A jak zahnat zimu, když nám mrznou nohy? Péřovou bundou a beranicí!

8.1.2023 v 21:43 | Karma: 19,58 | Přečteno: 1094x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Jak mě mladá sousedka týrá svými kočkami

V mém bytě to strašně smrdí kočičí močí, výkaly a silně znečištěnou podestýlkou dvou koček. Vtip je v tom, že já žádné kočky nemám. Má je však mladá sousedka naproti mému bytu. Trpím dnem i nocí smradem, protože se o ně nestará.

29.12.2022 v 23:10 | Karma: 28,09 | Přečteno: 1713x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Kam až jsou schopni lidé z Generace Z zajít?

Dvě hodiny u nás na patře nešla elektřina. Zasáhlo to šest bytů, trpělo tím sedm lidí. Moji sousedé v pronajatých bytech jsou dvacátníci, tedy Generace Z. Všichni odmítli výpadek proudu řešit. Čekali na mě, až to vyřeším.

29.12.2022 v 0:22 | Karma: 43,37 | Přečteno: 4758x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze norské pohádky „Tři přání pro Popelku“

Nová, moderní a velkolepá norská pohádka „Tři přání pro Popelku“ z roku 2021 je jako nepovedený koktejl. Moderní slova jako stylista a migréna, LGBT+ komunita, Popelka jako Wonder Woman a líbačka dvou gayů v dobové pohádce.

27.12.2022 v 19:37 | Karma: 33,97 | Přečteno: 1415x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 622
  • Celková karma 15,61
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->