Recenze knihy „Cesta za láskou“ od Barbary Cartlandové

13. 02. 2015 20:30:47
Jaká autorka byla schopna za svůj život napsat neuvěřitelných 723 románů pro ženy? Po celém světě najdete téměř jednu miliardu jejích románů. O koho jde? Jedná se o anglickou spisovatelku Barbaru Cartlandovou! Se svými romány se s

Cesta za láskou
JAK JSEM SE DOSTALA KE KNIZE

V poslední době jsem si všimla návratu k historickým romantickým románům. Jedná se o tištěné knihy, ale i e-knihy. Proto jsem si některé z těchto knih vybrala, abych je pročetla a udělala si na ně svůj názor.

Mezi tím množstvím autorek (či autorů), kteří se vydali na spisovatelskou dráhu, a zaměřili se právě na historické romantické romány, zaujímá významné místo anglická spisovatelka Barbara Cartlandová, která během svého života napsala neskutečných 723 románů. A to již stojí za bližší prozkoumání děl této autorky!

AUTORŮV STYL, JAZYK, GRAMATIKA...

Kniha je napsána svěžím stylem, děj nekomplikovaně ubíhá svým tempem, snad jen zápletek v románu není příliš mnoho – jedna hlavní a asi tři vedlejší.Barbara Cartlandová

Spisovatelka tvořila především v I. a ve II. polovině 20. století a toto je na tvorbě románu, který jistě patří do „červené knihovny“, poznat.

Dnes jsme jako čtenáři zvyklí na komplikovanější děj, detailní psychologický popis postav či více rovin děje. Přestože toto kniha „Cesta za láskou“ postrádá, jde o příjemné a oddychové čtení pro volný čas.

ZMĚNA ANGLICKÉHO ORIGINÁLU NÁZVU ČESKÝM NAKLADATELSTVÍM

Ačkoliv Cartlandová pojmenovala svou knihu „The Ship of Love“, tedy „Loď lásky“, nakladatelství Baronet ji pro mě ze zcela nepochopitelného důvodu přejmenovalo na „Cesta za láskou.“

Ústředním motivem je jistě cesta za láskou (ale ruku na srdce – ve kterém romantickém románu nejde o cestu za láskou?), ale kniha se odehrává na lodi, na které ústřední postavy románu hledají svého vysněného partnera.

O ČEM JE ROMÁN „CESTA ZA LÁSKOU“?

Nahlédneme do života neodolatelné devatenáctileté Roweny Thornhillové, která se jako debutantka ve společnosti snaží podle přání svého otce plukovníka Thornhilla seznámit s mužem, za kterého by se mohla provdat.

Problémem ovšem je bohatství, které její otec získal a přivezl z Ameriky do Anglie. Rowena má tedy všechno kromě titulu. Její otec spřádá své plány, jak ji provdat za muže nejen z dobré společnosti, ale hlavně mající titul.Barbara Cartlandová v růžovém

Za nepříznivých okolností se setkává s nepříjemným a vážným třicetiletým Markem, vévodou z Wenfieldu, který má averzi vůči všem vdavekchtivých ženám, které se ho snaží chytit do manželského chomoutu.

KONEC DOBRÝ, VŠECHNO DOBRÉ?

A tak začínají mezi Rowenou a Markem nekončící potyčky. Oběma je jasné, že soukromou válkou se daleko nedostanou a tak vymyslí plán – stanou se přáteli – ale nikdy partnery pro život. Jak ale dopadne tento romantický historický román, to si budete muset přečíst sami.

Dame Mary Barbara Hamiltonová Cartlandová (* 9. 7. 1901 – 21. 5. 2000 †) byla anglická autorka, historička, dramatička, politická mluvčí, lektorka a mediální osobnost především v rozhlasovém a televizním vysílání. Od svých 26 let napsala 723 románů, které byly vydány ve více než 750 milionech výtiscích, čímž se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů. Některé zdroje však uvádějí miliardu výtisků. Je označována za jednu z nejvíce plodných autorek 20. století. Její knihy byly přeloženy do 36 jazyků. Byla oceněna Řádem britského impéria a Nejctihodnějším řádem sv. Jana Jeruzalémského.

KOMU BYCH ROMÁN DOPORUČILA?

Dívkám, slečnám, ženám a dámám, které jsou romanticky založené a milují zvláště historické romány.

Těm, kteří si chtějí přečíst romantickou prózu, zasnít se, oddychnout si a nechat se na chvíli přenést do 19. století, kdy muži byli především gentlemany a ženy dokonale oblečené v dlouhých krásných a nadýchaných šatech s krajkami až na zem a jediné na čem záleželo, byla opravdová láska.

Mnoho lásky na Den svatého Valentýna vám přeje Vaše bloggerka Hana Rebeka Šiander

Fotografie, linky a citace:

Životopis: http://en.wikipedia.org/wiki/Barbara_Cartland

Fotografie zde: www.google.cz

http://www.telegraph.co.uk/culture/books/10241180/Cartlands-unseen-works-to-find-an-audience-at-last.html

E-kniha: Cartland B., Cesta za láskou, nakladatelství Baronet, 2014, ISBN 978-80-7384-843-9

Autor: Hana Rebeka Šiander | pátek 13.2.2015 20:30 | karma článku: 12.89 | přečteno: 511x

Další články blogera

Hana Rebeka Šiander

Dvanáctero pro lepší život Pražanů

Po dvou letech v Praze jsem v šoku, jak moc se Pražené změnili. Z milých, ohleduplných a vstřícných lidí se stali hrubí a arogantní lidé. Největší změny vidím u dvacátníků a třicátníků. Copak jim nikdo neřekl o etiketě?

8.3.2024 v 1:04 | Karma článku: 17.50 | Přečteno: 755 | Diskuse

Hana Rebeka Šiander

79. výročí osvobození koncentračního tábora Auschwitz - Birkenau

Každý rok bysme si měli připomínat výročí osvobození koncentračního tábora v Osvětimi, ke kterému došlo 27. ledna roku 1945. Také letos se přímo v koncentračním táboře konal slavnostní večer za účasti přeživších a politiků.

27.1.2024 v 20:32 | Karma článku: 18.70 | Přečteno: 456 | Diskuse

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Zítra přijde Olah“ od Martina Sichingera

Kniha spisovatele Martina Sichingera „Zítra přijde Olah“ je dokonalou, trefnou, vtipnou a jasnou sondou do života 80. let XX. století ve Vimperku na Šumavě. Ne však pohledem dospělých, ale očima žáka 7. C Michala Zídka.

20.1.2024 v 19:16 | Karma článku: 9.63 | Přečteno: 303 | Diskuse

Hana Rebeka Šiander

Tak se nám tu rozmohl takový nešvar: Dloubání prstem v nose!

Poslední roky jsem narazila na příšerný jev – dloubání prstem v nose. Prostředí, ve kterém se mu daří, je pražské metro, tramvaje a autobusy. Kdo jsou hříšníci? Mladí chlapci od 14 do 20 let. Nesmiřujme se s tím a bojujme!

18.1.2024 v 20:02 | Karma článku: 15.21 | Přečteno: 616 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 10 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 77 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 11.42 | Přečteno: 153 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 11.56 | Přečteno: 300 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 32 | Diskuse
Počet článků 620 Celková karma 15.26 Průměrná čtenost 3816

Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

TOPlist

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...