Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nejhorší výroky Miloše Zemana o novinářích

V rámci předvolebního klání o presidenta České republiky se každý den dozvídáme nové informace o dvou kandidátech – Karlu Schwarzenbergerovi a Miloši Zemanovi. Mnoho významných osobností společenského života i obyčejných lidí se zastává Miloše Zemana a těší se na jeho návrat do politiky. Připomeňme si ale jeho výroky o fekáliích, blbech, prostitutkách a póvlu… které adresoval českým novinářům.

Vzpomínám na období, kdy „zhrubla“ politika. Tehdy jí udával tón právě Miloš Zeman. A já jsem si říkala, jestli by nám všem nebylo lépe, kdyby se raději Zeman ze společnosti vytratil. Toto přání se mi splnilo a on žil svým poklidný život na Vysočině jako důchodce.

Před příchodem Zemana bylo mezi politiky a novináři trocha úcty a respektu. Jakési porozumění, že obě skupiny, politici i žurnalisté, mají vlastní povolání a jedni se bez druhých při svých profesích neobejdou.

Bezesporu má Zeman pro určitou skupinu lidí zvláštní charisma. Možná je to prostá mluva, které rozumí většina Českého národa, možná je to oblíbený chléb se sádlem, solí a kyselou okurkou, jeho oblíbené grilované kuře, zcela jistě slivovice a Becherovka, nebo drsné vtipy či urážky, které připomínají jistý druh švejkovství... Těžko říci, co přináší Zemanovi oblibu.

Ale nevěřím tomu, že by se dospělý muž, který nebyl pár let v politickém životě aktivní, mohl tak zásadně změnit.

Ostatně, jestli jste v posledních dnech sledovali různé debaty v médiích, museli jste vidět, jak se Zeman kontroluje a snaží se vystupovat kultivovaně a hlídá každé slovo. A jak ho hodnotí mediální poradci a politologové? Změnil se, to ano. Ale čím více se blíží termín druhého kola voleb, tím více „přituhuje“. A již teď je schopen veřejně prohlásit, že si svého protivníka Karla Schwarzenbergera neváží.

Myslím, že je třeba si připomenout ony hrubé výroky Miloše Zemana o novinářích, které mimojiné ukazují na morální úroveň člověka. A zkusme si představit, že tento člověk bude stát v čele státu a reprezentovat jako prezident České republiky.

VÝROKY MILOŠE ZEMANA O NOVINÁŘÍCH

"Novináři jsou pitomci, hnůj a fekálie." (TV Prima)

"…já jsem na na lži od novinářů zvyklý." (Právo, 31. března 2001)

"...jeden nepříliš inteligentní komentátor, nebo chcete-li komentátor s vysokým deficitem inteligence v deníku Právo..." (ČRo, 5. dubna 2001)

"...si nenechám odstřelovat své ministry lidmi, které pokládám za novinářský póvl, případně které pokládám za televizní veřejněprávní sebranku." (Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, 18. října 2001)

"...zajímalo by mě, proč média, o nichž si myslím jen to nejhorší, nevěnují vašim vystoupením žádnou pozornost." (Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, 18. října 2001)

"Je nešťastná země, která nemá inteligentní novináře. Je šťastná země, kde inteligence průměrného voliče je daleko vyšší než inteligence českého politického komentátora." (Plzeňský deník, 11. února 2002)

"...nebudu reagovat na, podle mého názoru, pitomý vulgární plátek v Rakousku." (ČRo, 28. února 2002)

"...tak se mi z toho upřímně řečeno zdvihá žaludek a říkám si, že někteří novináři jsou ještě horší než čeští novináři, a to je co říci, pane redaktore." (ČRo, 28. února 2002)

"Ano, jeden umí číst, druhý psát, jak se říkalo o policajtech." (TV Prima, 3. března 2002)

"Je zajímavé, že novinářští blbečci, kteří tak často píší o rozhazovačné politice vlády, si tohoto pravidelně publikovaného údaje ještě ani jednou nedokázali všimnout, patrně proto, že popírá jejich tvrzení o tom, jak vláda plýtvá veřejnými prostředky." (Deníky Bohemia, 29. března až 2. dubna 2002)

"...český novinář si nedokáže představit českého politika, který by dobrovolně v okamžiku, kdy je úspěšný, odešel z politiky." (Rádio Frekvence 1, 9. dubna 2002)

"Novináři nikdy neuvažují reálně. Novináři jsou ireální." (Rádio Frekvence 1, 9. dubna 2002)

"Nikomu nevnucuji své subjektivní mínění, byť podložené dlouholetými zkušenostmi, že nejpitomějším tvorem na zeměkouli je současný český novinář. Uvádím toto mínění pouze proto, abych vyvrátil názor, že mediokraty jsou novináři. Novináři jsou pouze jakousi transmisí, mám-li použít komunistického termínu, tedy převodovou pákou mezi první skupinou neúspěšných podnikatelů, leč finančně vlivných podnikatelů či pseudopodnikatelů, a cílovou skupinou neúspěšných politiků." (Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, 23. dubna 2002)

"Závěrečná poznámka by se měla věnovat českému tisku. Zejména deníky Mf Dnes a Lidové noviny mně připomínají obdobu tisku druhé republiky, ne-li protektorátního tisku, s tím jediným rozdílem, že zatímco Emanuel Moravec byl inteligentní lump, o českých novinářích nelze toto adjektivum použít. Jestliže zkrachovalý politik Bohumil Doležal tvrdí, že pomnichovské hranice byly národnostně spravedlivé, lze se nad tím pouze pousmát. Jestliže však redaktor Mocek v Mladé frontě Dnes tvrdí, že jsme květnovou mobilizací v roce 1938 vyprovokovali Německo i naše spojence k uzavření Mnichovské dohody, pak lze pouze parafrázovat titul jeho článku, který zní “S českými blázny nikdo nejedná. Ano, doufám, že ani Blair, ani Verheugen, ani Putin nebudou nikdy jednat s redaktory z Mladé fronty."(Deníky Bohemia, 24. až 29. dubna 2002)

"Je to stejná věc, jako kdybyste se ptal na toaletní papír na mém záchodě. A chápu, že se čeští novináři při své inteligenci ptají na toaletní papír, už proto, že si myslí, že mu rozumějí..." (Mf Dnes, 12. června 2002)

"Novináře dělím do dvou skupin. Tou první skupinou jsou normalizační komunistická práčata. Tento typ pokládám za novinářské prostitutky a hluboce jimi pohrdám. A pak je druhý typ novinářů. A to nejsou jen hlupáci, to jsou sebevědomí hlupáci, kteří píší o všem a nerozumějí ničemu. A tito hlupáci spolu s novinářskými kurvičkami vytvářejí mediální prostředí v této zemi." (Mf Dnes, 12. června 2002)

"Já se těším, že se zbavím nutnosti komunikovat s novináři. Ve středoevropské současné žurnalistice jsem našel pouze jednoho novináře, se kterým jsem byl ochoten se spřátelit. Je to pravicový novinář, Adam Michnik, šéfredaktor Gazety Wyborczej. A on řekl: ´Nebyl jsem s vámi v minulosti zbabělý, a proto s vámi dnes nepotřebuji být statečný.´ A to bych závěrem našeho rozhovoru vzkázal Komárkům a Denglerům, všem zbabělcům normalizačního období, kteří dnes překypují statečností." (Lidové noviny, 15. června 2002)

"Už několik měsíců nečtu noviny a díky tomu jsem duševně zdráv." (Deníky Bohemia, 2. prosince 2002)

Odkazy, citáty a fotografie:

http://milos.chytrak.cz/vyroky/novinari.php

http://cdn1.beeffco.com/files/poll-images/normal/milos-zeman_1479.jpg

http://www.svornost.com/wp-content/uploads/milos-zeman.jpg

Autor: Hana Rebeka Šiander | úterý 22.1.2013 9:33 | karma článku: 20,68 | přečteno: 1841x
  • Další články autora

Hana Rebeka Šiander

Tuberkulóza, záškrt, černý kašel a jiné pohromy

Poslední roky, kdy už některá očkování nejsou povinná, nebo byly vyvinuty slabší vakcíny, je možné onemocnět záškrtem, tuberkulózou a černým kašlem. Už jste se s nimi setkali? Jaké jsou příznaky? Kolik je v ČR nemocných?

11.4.2024 v 19:18 | Karma: 14,22 | Přečteno: 701x | Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Přetížení“ od Arthura Haileyho

Napínavý román „Přetížení“ z pera Arthura Haileyho dává nahlédnout do zákulisí plynárenských a elektrárenských společností. Řeší otázku globálního oteplování, nedostatku vody, letních veder, čím dál větší spotřeby plynu a energie.

9.4.2024 v 19:06 | Karma: 10,98 | Přečteno: 467x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Dvanáctero pro lepší život Pražanů

Po dvou letech v Praze jsem v šoku, jak moc se Pražené změnili. Z milých, ohleduplných a vstřícných lidí se stali hrubí a arogantní lidé. Největší změny vidím u dvacátníků a třicátníků. Copak jim nikdo neřekl o etiketě?

8.3.2024 v 1:04 | Karma: 18,23 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

79. výročí osvobození koncentračního tábora Auschwitz - Birkenau

Každý rok bysme si měli připomínat výročí osvobození koncentračního tábora v Osvětimi, ke kterému došlo 27. ledna roku 1945. Také letos se přímo v koncentračním táboře konal slavnostní večer za účasti přeživších a politiků.

27.1.2024 v 20:32 | Karma: 19,01 | Přečteno: 535x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Zítra přijde Olah“ od Martina Sichingera

Kniha spisovatele Martina Sichingera „Zítra přijde Olah“ je dokonalou, trefnou, vtipnou a jasnou sondou do života 80. let XX. století ve Vimperku na Šumavě. Ne však pohledem dospělých, ale očima žáka 7. C Michala Zídka.

20.1.2024 v 19:16 | Karma: 10,13 | Přečteno: 364x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  11:08

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

Přítelkyni doma přikryl textilem a zapálil. Muž dostal za vraždu sedmnáct let

25. dubna 2024  9:45,  aktualizováno  11:07

Na sedmnáct let do vězení poslal Krajský soud v Brně muže za upálení jeho družky v Rajhradě na...

AKTV už sedm let hájí zájmy televizí. Bojuje s piráty a za nové zákony

25. dubna 2024

Asociace komerčních televizí slaví letos na jaře již sedmé výročí od založení. Jejími prioritami...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  10:53

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 622
  • Celková karma 15,61
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->