Podívejte se na novou dopravní značku

Na Praze 1 - Hradčanech, v ulici Nový Svět jsem na procházce objevila upravenou dopravní značku. I když si obecně myslím, že bychom my, občané, neměli upravovat dopravní značky, v tomto případě mám jiný názor. Značka je vtipná, zajímavá a dokonce si myslím, že i poskytuje nové informace o silničním provozu v ulici na Novém Světě. Uvítali byste více takových značek? Máte smyslu pro humor, anebo si myslíte, že se jedná o vandalismus?

Informativní dopravní značka, která znamená OBYTNÁ ZÓNA, obsahuje další informaci, která je víc než jasně graficky znázorněna.

Na křižovatce se objevují děti a to ve velkém množství a všichni si hrají s nebezpečným míčem, který by mohl snadno sklouznout pod kola přijíždějících vozů.

ALTERNATIVA SVĚTELNÝCH SIGNÁLŮ UMĚLCE ROMANA TÝCE

Upravená dopravní značka mi připomíná "akci Semafor" z dubna roku 2007.

Tehdy pražský umělec a bývalý člen skupiny Ztohoven Roman Týc vyměnil asi na 50 dopravních semaforech pro chodce. Klasická barevná sklíčka zaměnil za vtipné a pohybující se chodce, kteří vykonávají činnosti, které sami dobře známe z běžného života.

SMYSL PRO HUMOR NEBO VANDALISMUS?

Uvítali byste více takových značek? Máte smysl pro humor, anebo si myslíte, že se jedná o vandalismus? Ocenili byste, aby dopravní značky měli více vtipu?

Fotografie:

www.flikr.com

Fotoalbum H. R. Šiander

http://zpravy.idnes.cz/praha-chce-po-umelci-100-tisic-za-upravene-semafory-fb3-/domaci.asp?c=A070619_092251_domaci_bar

Autor: Hana Rebeka Šiander | čtvrtek 14.4.2011 9:58 | karma článku: 22,57 | přečteno: 3091x
  • Další články autora
  • Počet článků 622
  • Celková karma 17,24
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->