Co se skrývá za evropskou integrací? - 7. díl

Jane seděla v restauraci ve velkém obchodním centru v centru Bruselu. Měla před sebou café a snídala křupavý croissant s čokoládou. Po nepříliš klidném ránu si zasloužila sladkou odměnu. Usmívala se, že má chvíli klid...

Jane se nenápadně rozhlédla kolem sebe a s úlevou zjistila, že nevidí blízko sebe žádného nenápadného muže v tmavé kožené bundě, jehož zrak by nemohla zahlédnout kvůli černým brýlím.

Ani žádná žena v kostýmku mdlých barev, která by si jakoby nic četla poblíž noviny, upíjela café a přitom ji byla vidět na levém boku obrys pouzdra zbraně.

KDO JE KDO - Jane Spencer - jednatřicetiletá novinářka, která několik let pracuje především pro The European Daily. Deník vychází ve Velké Británii. Ve volném čase občas přispívá také do dalších médií. Vystudovala žurnalistiku na univerzitě. Věří, že novinařina není zaměstnání, ale celoživotní poslání, kterému musí dobrý novinář přinášet oběti. Jane je rozvedená a bezdětná.

Jane dopíjela poslední doušky café a hledala očima v davu přicházejícího Davida. Když si ho všimla, usmíval se na ni. Ona mu také úsměv oplatila. 

Měla ráda Davida už od dob studií žurnalistiky na univerzitě. Oba věděli, i když si to nikdy otevřeně neřekli, že víc než přátelé na život a na smrt nikdy nebudou. Jane v Davidovi měla bratra, kterého nikdy neměla.

Z jejího přemítání ji vytrhl David, který už z dálky volal: "Nebudeš mi věřit, co se stalo!" 

Jane se na něj usmála a řekla: "Dobré ráno, Davide! Díky za optání, mám se velmi dobře." 

KDO JE KDO - David Owen - šestatřicetiletý novinář, který je dlouhodobě zaměstnaný v The European Post. Deník vychází ve Velké Británii. S Jane ho pojí dlouhodobé přátelství a mnoho vynikajících reportáží o Evropské unii, za které nebyli nikdy oceneni. David je svobodný, bezdětný. Přál by si, aby se konečně mohl oženit s nějakou milovanou bytostí, ale při svém hektickém zaměstnání zatím nepřišel na to, jak to zařídit.

"Jane, dobře, dobře... Ale tohle prostě nepočká..." rozhlédl se nenápadně kolem sebe. "Zavraždili Maxe Wensteina."

Jane, která si ještě před chvílí dobírala Davida, najednou zmrzl úsměv na rtech. Překvapeně se ho zeptala, jako kdyby neslyšela co David řekl: "Cože?"

David posmutněle zopakoval, co se stalo: "Zavraždili Maxe. Viděl jsem to dnes ráno ve zprávách televize The European Channel. Volal jsem jeho šéfovi do Die Algemeine Zeitung a ten mi to potvrdil. Našel ho dnes v noci Europol."

Jane měla slzy v očích. Maxe znala sice méně než Davida, ale znala ho a nemohla se nezeptat: "Kde ho našli?"

"Tělo nalezli v Miltenbergu... Narodil se tam. Myslím, že ho zabil někdo, kdo věděl, na čem pracuje a že je s námi v kontaktu. Asi ho nejdřív unesli a pak ho zabili v Miltenbergu. Anebo ho zabili jinde a dovezli ho tam," vysvětloval David.

"Myslíš, že je v tom nějaká souvislost? Že nám chce někdo něco naznačit? Něco v tom smyslu, že odkud jsi vzešel, tam se taky vrátíš?" ptala se Jane.

Pokračování příště... 

O ČEM JE ROMÁN NA POKRAČOVÁNÍ - CO SE SKRÝVÁ ZA EVROPSKOU INTEGRACÍ?

Román o Evropské unii se odehrává v blízké budoucnosti na podzim roku 2039. Poslední evropská země EU Albánie, se stane její součástí a tak bude završena evropská integrace, na kterou celá Evropa čekala několik desetiletí. Prezidentem EU je zvolen James D. Ganley. Reportéři Jane Spencer a David Owen zjistí, že integrace 47 zemí do jednoho evropského superstátu byla iniciována a účelně řízena někým, kdo celou dobu stojí v pozadí...

KDY VYJDOU DALŠÍ DÍLY?

Román na pokračování CO SE SKRÝVÁ ZA EVROPSKOU INTEGRACÍ vychází (3x týdně), pravidelně v pondělí, středy a pátky po 9 hodině ranní. Najdete ho vždy mezi ostatními blogy snadno - bude u něj tato ikonka staré knihy s brýlemi.

Obrázky:

http://www.flickr.com

Autor: Hana Rebeka Šiander | středa 18.11.2009 9:02 | karma článku: 14,22 | přečteno: 1326x