Co se skrývá za evropskou integrací? – 2. díl

Toho listopadového dne si David Owen přivstal. Seděl v křesle malého bruselského hotelu a pročítal článek s názvem Co se skrývá za evropskou integrací?, který spolu s Jane včera dopsali. Už se blížil ke konci, když...

KDO JE KDO - Europol - evropská policejní služba (pracuje stejně jako americká federální služba), která působí ve 47 státech Evropské unie.

Případ vyšetřovali policisté z Europolu na místě činu v malém německém městě Miltenberg. David nesledoval zprávy nijak pozorně, nepřikládal zprávám The European Channel velký význam, raději se díval na BBC. Věděl, že The European Channel zpracovává zpravodajství a vůbec všechno, co vysílá, tendenčně ve prospěch EU.

Jakmile však David uslyšel jméno kolegy Maxe Wensteina, se kterým se ještě předevčírem viděl, podíval se rychle na obrazovku plazmy.

Kameraman, který zabíral pracovníky pohřební služby nakládající přikryté tělo do vozu, si dal záležet. Tělo ani tvář nebyly vidět. Vlastně nebylo vidět skoro nic.

KDO JE KDO - Max Wenstein - osmatřicetiletý novinář pracující pro deník Die Algemeine Zeitung, který vychází v Německu. Znal se s Davidem Owenem a Jane Spencer. V listopadu 2039 byl nalezen mrtvý.

Co si mám o tom myslet? ptal se David sám sebe. Nevěděl, ale zatím nechtěl dělat ukvapené závěry.

Přestal číst noviny a odešel k notebooku, aby se podíval na zprávy na euronetu. Tam se dozvěděl sice o pár informací víc, ale žádné fotografie s tělem nikde nebyly. Stále mohl, ale taky nemusel zprávě věřit.

Musím si to ověřit, uvažoval rychle David.

KDO JE KDO - Uwe Müller - šedesátiletý šéfredaktor deníku Die Algemeine Zeitung, který vychází v Německu. Starý, nevrlý, ale profesionální šéfredaktor. Vdovec se třemi dospělými dětmi.

Našel svůj starý diář s telefonními čísly a vyhledal kontakt na šéfredaktora Die Algemeine Zeitung Uwe Müllera. Když telefon vyzváněl, podíval se na hodinky a přemýšlel, jestli sedm hodin ráno je brzy nebo tak akorát na ranní telefonát.

„Müller," ozvalo se nevrle na druhé straně.

„Dobré ráno, pane Müllere. Tady je David Owen z The European Post. Omlouvám se, že volám tak brzy, ale..." větu nestihl dokončit.

„Pane Owene, nejenže voláte brzy..." na telefonní lince se ozvalo krátké, ale nepřeslechnutelné zavrčení, které se velice nápadně podobalo jedné sprosté nadávce v německém jazyce. „Ano, jsem už vzhůru. A jestli voláte kvůli té vraždě, pak je to pravda. Byl to náš reportér Max Wenstein. Všem je nám to velmi líto, byl to vynikající novinář a skvělý člověk," odpověděl Müller unaveným hlasem. 

„Pane Müllere, je to pro mě šok. Mluvil jsem s ním předevčírem, stále tomu nemůžu uvěřit. Jak se to stalo?" zajímal se David.

„Vím, že jste se znali. Těžko říci, co se stalo. Včera přišel do redakce nějaký výhrůžný anonym. Pak mi dnes brzy ráno volali z Europolu, že Maxe našli mrtvého v Miltenbergu," řekl Müller.

„Moc díky. Mohl bych se za vámi stavit osobně?" zeptal se David.

„Samozřejmě. Rád vás uvidím. Jestli je to všechno..." nechal Müller nedořečenou větu a naznačoval, že by se rád rozloučil.

„Ano. Uvidíme se za pár dní. Upřímnou soustrast. Na shledanou," řekl David.

„Děkuji, na shledanou," rozloučil se Müller.

David přemýšlel o událostech, které se začaly podivně dávat do pohybu: Předevčírem jsem hovořil s Maxem - měl pro mě zajímavé informace o Bildenbergu... - včera jsem dokončil s Jane článek pro The European Post - včera dostal Max výhrůžný anonym do redakce - dnes je mrtvý - dnes vyšel článek.

Co se bude dít dál? položil David sám sobě otázku. Odpovědi neznal. Ale musel se co nejrychleji setkat s Jane, aby jí řekl, co se děje.

Pokračování příště...

O ČEM JE ROMÁN NA POKRAČOVÁNÍ - CO SE SKRÝVÁ ZA EVROPSKOU INTEGRACÍ?

Román o Evropské unii se odehrává v blízké budoucnosti na podzim roku 2039. Poslední evropská země EU Albánie, se stane její součástí a tak bude završena evropská integrace, na kterou celá Evropa čekala několik desetiletí. Prezidentem EU je zvolen James D. Ganley. Reportéři Jane Spencer a David Owen zjistí, že integrace 47 zemí do jednoho evropského superstátu byla iniciována a účelně řízena někým, kdo celou dobu stojí v pozadí...

KDY VYJDOU DALŠÍ DÍLY

Román na pokračování CO SE SKRÝVÁ ZA EVROPSKOU INTEGRACÍ vychází (3x týdně), pravidelně v pondělí, středy a pátky po 9 hodině ranní. Všechny díly najdete na tomto blogu. Bude u něj tato ikonka staré knihy s brýlemi.

Obrázky:

http://www.flickr.com

Autor: Hana Rebeka Šiander | pátek 6.11.2009 9:02 | karma článku: 13,40 | přečteno: 1502x
  • Další články autora
  • Počet článků 622
  • Celková karma 14,51
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->